Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin sudul Italiei: Balaceala in Giovinazzo

Giovinazzo este un oras mic la nord de Bari, la 15km de Aeroportul International al regiunii Puglia. Si cu cateva ore la dispozitie ramase din weekendul nostru lung in zig zag prin sudul Italiei, inainte de a ne imbarca inapoi acasa, a fost cea mai buna decizie cand am remarcat acest mic orasel cu vreo 20 000 de locuitori pe coasta, pe harta navigatiei.

 

Exceptind portul micut, Giovinazzo are practic o plaja nesfarsita, cu apa mica de inaltime, perfecta pentru copii, chit ca intrarea este de pe stanci. Insa niste stanci plate, uneori acoperite de un muschi marin moale si pufos, o placere sa calci pe el.

Intai am poposit in centrul orasului, la plaja de acolo, plina de localnici care se bucurau la o balaceala de razele de soare mai blande la sfarsitul zilei. Am topait printre stancile plate, si ne-am balacit in apa turcoaz, cu vedere la zidurile de aparare albe ale orasului si la geamurile aproape toate verzi ale caselor din port.

Dar cum urma in doua ore sa ne imbarcam, si aici nu era niciun dus organizat, la indicatia unei vanzatoare de gelatto, ne-am directionat inspre periferia Giovinazzo, in zona de lido, adica de plaje organizate. Intr-o atmosfera de strand (cu dusuri) am mai intrat o data in marea calma, si apoi ne-am mutat cartierul general la una din terasele cu aer hipster suspendate deasupra apei.

O plimbare prin portul orasului, urmata de o cina rapida, cu bruschete cu rosii si ulei de masline (Giovinazzo se autodenumeste capitala uleiului de masline) au fost incheierea perfecta pentru un weekend insorit prin sudul italian.

Giovinazzo a fost o surpriza asa placuta, incat acum vreau sa mai vizitez cateva dintre oraselele acestea mici de coasta de la nord de Bari. Poate anul viitor?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare