Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Vizita in Iordania: Din farmecele unui taram plin de magie

Ajungem pentru a doua oara in aceeasi luna in Desertul Arabiei, si dupa Oman si UAE, prin Dubai si Al Ain, in vacanta scolara de toamna, am tras o fuga intr-un weekend de mijloc de noiembrie sa ne revedem cu Iordania si cu cateva din minunile sale, dar si pentru o vizita in premiera in alte cateva locuri magice si Regatul Hașemit

O noapte in capitala Amman

Am aterizat pe seara in Aeroportul International din Amman, si primul contact cu capitala Iordaniei l-am avut de la inaltimea camerei noastre din cel mai inalt hotel din oras, Rotana, de unde privelistea urbana de seara, dar si dimineata la rasarit, ni s-a desfasurat la picioare.

Dimineata am ajuns la primul nostru obiectiv: Citadela Amman, impresionante ruine romane, ce de pe pozitia lor in varful unui deal, domina peisajul urban. Nu rata nici muzeul organizat in incinta citadelei, unde secole de istorie a acestui loc ti se prezinta.

Pe Desert Highway inspre desertul Wadi Rum

Am pornit apoi la drum pe Desert Highway, si primul stop nu a ezitat sa soseasca. Ne doream, dupa forturile din Al Ain si Abu Dhabi, sa vizitam si un castel al desertului iordanian, si pe drumul nostru ne astepta Qasr Al-Mshatta, cu arcele sale impozante, delicat decorate. Distanta intre diferite obiective am parcurs-o cu o masina inchiriata din aeroport.

La a doua noapte de cazare din vizita noastra fulger in Iordania am ajuns 3h mai incolo, dupa ce am fost preluati de un beduin cu o masina 4×4, si nu a fost un loc de innoptare obisnuit: am dormit intr-o bula de sticla, la Aicha Memories Camp, intre nisipurile rosii ale desertului Wadi Rum, un loc de legenda al Iordaniei.

Frumusetea locului ni s-a aratat in totalitate la apus, vazut din varful unei stanci golase catre care am facut un hike de vreo ora de la campul nostru.

De dimineata am continuat sa exploram aceasta intindere de nisip, preserata de munti stancosi si complet arizi, intr-un tur de cateva ore cu un jeep cu rotile putin dezumflate, adaptat mersului pe nisip, mergind intre canioane stramte, poduri de stanca or imense dune de nisip.

Vizita la Petra, Iordania, si pe zi, si pe noapte

Din desert nu am mers mult mai departe, ci ne-am oprit in alta zona arida pentru a vedea una din Cele 7 minuni noi ale lumii: Petra. Nu suntem pentru prima data in impresionantul oras nabateen, dar ca si data trecuta ne-a lasat fara suflare cu canioanele sale si fatadele cu migala sculptate in stanci verticale.

Seara Petra se dezvaluie altfel turistului dornic sa ii descopere misterele. Mii de lampioane iti vor lumina drumul prin canion, iar in piateta de nisip din fata fantasticei Treasury te asteapta alte cateva sute de luminite, muzica traditionala si un ceai de bun venit. Petra by night are loc doar in anumite zile ale saptamanii (interesati-va de progam inainte – noi am fost luni seara), si biletele (fara numar maxim) se vand in ziua respectiva de la intrarea catre Petra (este necesar si bilet normal, de zi).

Ultima dimineata iordaniana ne-a gasit admirind peisaj parca adus de pe Marte ce ti se desfasura in fata ochilor de la o alta cazare atipica iordaniana. De data aceasta am petrecut noaptea intr-o bula de balon transparenta, la Petra Bubble Luxotel, bula transparenta dotata cu un minunat jacuzzi in fata si cu privelisti extraordinare cu intreaga vale din jurul Petrei.

Cateva chestiuni practice pentru o vizita in Iordania

Ryan Air si Tarom sunt companiile ce iti ofera zbor direct catre Amman. Noi am preferat preturile mici practicate de Ryan Air, si am stat de sambata pana marti in Iordania. Cum nu eram la prima vizita, si am calatorit cu niste prieteni ce vizitau Iordania in premiera, traseul nostru a combinat ce nu vazusem noi data trecuta cu best of Jordan. Alte lucruri interesante ar fi Aqaba si Marea Rosie, Marea Moarta, raul Jordan si locul de botez al lui Iisus, orasul antic Jerash, cascada termala Ma’In si Wadi Muji. Recomandat, daca stai trei nopti sau mai mult, sa iti cumperi dinainte Jordan Pasa. Vei avea viza inclusa in pretul cardului, dar si intrari la cam toate obiectivele turistice.

Si dupa toata organizarea si toate vizitele, nu uita sa degusti aromele aparte ale Iordaniei, si sa te lasi inspirat de culorile sale vibrante.


Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare