Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost un weekend de glamping cu copiii la Ursa Mica

Nu suntem la prima vizita la resortul de glamping ai celor de la Ursa Mica, insa data trecuta cand i-am vizitat aveau alta locatie, in Nucsoara. De anul trecut insa, corturile albe pe platforme de lemn s-au mutat, si de data aceasta isi asteapta vizitatorii in satul Ciocanu, pe culoarul Rucar Bran, intre dealuri verzi si cu privelisti la Bucegi si Piatra Craiului.

Cum am ajuns la Ursa Mica, ne-am luat in primire cortul

Cortul nostru s-a numit Capricornus, si avea, ca toate celelalte 11 corturi de pe deal, 4 paturi, o comoda cu sertare, si o sobita. Spatiul inauntru este fix suficient pentru dormit, iar in timpul zilei dealurile verzi te asteapta sa alergi in voie. Nu cred ca as rezista mai multe zile, dar pentru un weekend e perfect sa fii in aer curat non-stop. Rezerva si tu nopti de glamping la Ursa Mici.

Apus peste dealuri, cu Piatra Craiului pe fundal

Culoarul Rucar-Bran este „predispus” la apusuri fabuloase, si nici cel din locatia Ursa Mica nu a dezamagit. In ambele zile ne-am bucurat de privelistea crestelor stancoase ale Pietrei Craiului sub lumina rosiatica de final de zi a soarelui.

O noua aditie in 2022 la Ursa Mica: bungalow-uri cu incalzire si toaleta

In 2022 in primul weekend din octombrie am revenit la Ursa Mica pentru a vedea (si testa) noile lor bungalow-uri. Acum vor avea deschis tot anul, iar turistii se pot caza in noile lor bungalow-uri, ce au incalzire cu calorifere, geam mare panoramic cu aceeasi priveliste frumoasa a Pietrei Craiului, si toaleta proprie. Bungalow-urile au in acest moment un pat dublu si un pat single, pat care va fi inlocuit in viitor de o canapea dubla extensibila, pentru copii. Chiar si in configuratia actuala, noi, 2 adulti cu 2 copii, am incaput confortabil.

Ce activitati mai ai la dispozitie la Ursa Mica Glamping ?

In afara de alergat peste dealuri (ceea ce copiii au facut din plin) si admirat privelistea, te asteapta pregatite biciclete pentru mers pe coclauri, un leagan de copii mici si, atractia principala, doua ciubare cu apa calda. In plus, in cortul de la intrare vei lua toate mesele, si seara vei asculta muzica si chiar vei putea dansa.

La plimbare prin satele Sirnea si Ciocanu, vecinele Ursa Mica

In fiecare zi de glamping, diminetile am iesit la plimbare prin satele de munte invecinate: Ciocanu si Sirnea, adevarate muzee rurale in aer liber, cu pasuni verzi, case de lemn si multe animale.

Crucea Eroilor, privire panoramica deasupra satului Sirnea

Un punct la inaltime care merita atins este Crucea Eroilor, pe unul din cele mai inalte dealuri din satul Sirnea, de unde ai o panorama deosebita la 360 de grade, cu Piatra Craiului si Bucegii, in toata splendoarea lor stancoasa. In apropiere este organizat si un mic muzeu al satului, pe care noi din pacate insa l-am gasit inchis.

Transeele din Primul Razboi Mondial

Dealurile verzi dintre Sirnea si Ciocanu nu au fost mereu oaza de liniste si tranchilitate care sunt acum. In timpul Primului Razboi Mondial aici s-au dat lupte sangeroase, si recent li s-a adus un omagiu prin organizarea unui mic muzeu in aer liber, a unui traseu tematic, fiind evidentiate, prin sageti si placute, transeele soldatilor, dar si sectorul de mitraliere, ce au existat aici, la margine de sate, acum 100 de ani.

Ce mai poti face in zona, pe culoarul Rucar Bran?

Pe culoarul Rucar-Bran posibilitatile de activitati, mai ales din sfera celor sportive, sunt fara numar. Cateva idei: Rezervatia de ursi din Zarnesti, o vizita la Plaiul Foii, drumetie prin Prapastiile Zarnesti-ului, la admirat de dinozauri in DinoPark, plimbari prin cetatea Rasnovului or Castelul Bran, vizita la Manastirea Bran de pe dealul Simon, etc

Rezerva si tu nopti de glamping in aerul curat de pe Culoarul Rucar-Bran la Ursa Mica.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare