Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari la munte cu copiii: De la Zarnesti la Plaiul Foii

In Zarnesti am ajuns cu copiii de multe ori, fie pentru Rezervatia de ursi, fie pentru a vedea Prapastiile Zarnestiului. De data aceasta doar am trecut prin micul oras, tinta noastra fiind la cativa kilometri distanta, Plaiul Foii.

Centrul de informare turistica Piatra Craiului, un popas ce merita pe drumul spre Plaiul Foii

Insa am oprit la iesirea din Zarnesti pentru a vizita un obiectiv nou, foarte interesant pentru copii: Centrul de informare turistica Piatra Craiului.

 

Cu o arhitectura foarte interesanta, ceva intre traditional si modernism, centrul uimeste prin modul in care este organizat inauntru un mic muzeu despre munte, cu mult alb si foarte original. Totul este precum un traseu pe munte, cu marcaje, sageti, si animale, la fiecare colt foarte interactiv.

Chiar si o pestera e organizata aici, iar daca te urci pe o scara la un mic balcon poti vedea macheta masivului Piatra Craiului de sus, si, prin actionarea unui ecran, proiecta pe ea trasee si alte informatii. In curte este organizat si un loc de joaca pentru copii, iar de la receptie poti cumpara diferite suveniruri.

Pranz la Cabana Plaiul Foii

Un drum bun, de cativa kilometri, te aduce la Cabana Plaiul Foii, un loc tare placut, atat de cazare, cat si doar de servit pranzul, de relaxare la aer curat in curtea mare dotata cu loc de joaca, sau baza pentru trasee prin parcul national Piatra Craiului.

Eu am savurat un vin fiert pe terasa, la soarele aproape de apus, admirand creasta calcaroasa lunga de 25km a Pietrei Craiului, sub care fix ne aflam, in timp ce copiii fugareau o minge pe micul teren de fotbal, si ne-am promis sa revenim intr-o zi mai lunga, de vara, pentru a face un traseu cu pornire de aici.

In drum de la Zarnesti la Plaiul Foii puteti opri sa vizitati si pestera Coltii Chiliilor, in trecut loc de rugaciune si de adapost pentru localnici in fata navalitorilor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare