Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Weekend cu copiii la Zarnesti si Rasnov

Ca sa scapam un pic de caldura verii, am evadat cu copiii intr-unul din weekendurile trecute in Zarnesti, cu 3 obiective clare: noul Dino Parc din Rasnov, Rezervatia de Ursi de la Zarnesti si o tura cu noul funicular din Rasnov, spre amuzamentul lui Lucas, mare fan lifturi si telecabine. Cetatea Rasnov am sarit-o de data aceasta, cred ca am vizitat-o insa in fiecare din ultimii 4-5 ani, si, desi ne-am fi dorit, situatia mea de 2 in 1 momentana nu ne-a permis sa facem niciun hike in jur (anul trecut tot pe vremea aceasta fusesem la Cheile Rasnoavei).

Unde ne-am cazat cu copiii in Zarnesti?

De cazat, ne-am cazat in Zarnesti, la o pensiune deosebita, unde vroiam demult sa poposim: Tohanu Vechi. Cazarea in sine a fost o distractie pentru Lucas, mai ales datorita camerei primite, un family suite, care avea, la capatul unui scari perpendiculare de lemn, o mini camera cu 2 patuturi de copii. Si pe seara am profitat si de curtea verde cu o trambulina gigantica, in care cel mai mic shopaholic s-a adapostit minim 1h.

DinoParc Rasnov, distractie pentru copiii nostri

In prima zi, imediat dupa micul dejun, am mers sa ne intalnim cu dinozaurii. Faptul ca am ajuns destul de matinal a fost un bonus, la pranz cand noi ieseam grupuri mari intrau, si probabil locatia, cu carari printre dinozauri, se poate aglomera rapid. DinoParc ni s-a parut un parc tematic bine realizat, in padure, la umbra, cu multi dinozauri de-a lungul traseului.

Dupa ce viziteaza, saluta, admira si citesc informatii despre toti dinozaurii copiii isi pot consuma energia intr-un traseu gen aventura parc printre copaci (din pacate conceput pentru copii un pic mai mari decat ce avem noi in dotare), loc de joaca sau diferite ateliere de pictura, sculptura sau traforaj. Parintii pot in timpul acesta sa se bucure de o cafenea racoroasa.

In vizita la ursii din Zarnesti

A doua zi ne-am schimbat focusul, de la dinozauri la ursi, si am fost sa vedem ursii din zarnesti, in numar de aproximativ 70, toti salvati din diferite locuri si cu povesti triste cu final fericit. Intrarea se face doar cu ghid, si doar dimineata, ultimul grup plecind la ora 11 de la intrarea in rezervatie. Turul dureaza aproximativ 1h.

Rasnov de sus, cu funicularul

Dupa amiaza, inainte de a porni inapoi spre Bucuresti, am poposit sa vedem noul funicular ce urca 150m pana sus la cetatea Rasnov. Cetatea am ales sa nu o mai vizitam, asa ca doar am urcat, am facut cateva poze de pe platforma de observatie de sus, si ne-am intors jos cu funicularul urmator. Noua aditie face cetatea accesibila chiar din centrul Rasnovului, care acum este in mari lucrari de renovare, pentru a deveni cu adevarat o statiune turistica prietenoasa cu cei care o viziteaza.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare