Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Plimbare prin Puerto Natales, in Patagonia, Chile

Cel mai apropiat oras de faimosul Parc National Torres del Paine din Chile este micutul Puerto Natales. in care noi am ajuns intr-o dupa amiaza ploioasa si vantoasa, ce nu ne-a permis activitati pe trasee montane. Puerto Natales, cu cei sub 20 000 de locuitori ai sai, are o pozitie privilegiata pe malul fjordului Ultima Esperanza, de unde poti admira, in zare, muntii cu caciulile lor eterne de zapada. Dar sa vedem, ce am facut noi o dupa amiaza de plimbari in Puerto Natales?

Plimbare pe faleza lunga din Puerto Natales

Oraselul serpuieste de-a lungul apei, iar faleza lunga te imbie la plimbare, printre statui si pe langa vechi pontoane de lemn. O adevarata placere, chiar si pe ploaie or vant (cu toate ca, Patagonia fiind, dupa 20 de minute de ploaie, urmau 20 de soare stralucitor). Puncte de atractie sunt Muelle Historico, un vechi ponton de lemn, din care au mai ramas doar picioarele or Monumento al Viento si Monumento de la Mano.

In cautarea unei cafele bune

Pe care am si gasit-o, chiar in centru, la Spacio Kau Patagonia, o adevarata institutie pe faleza din Puerto Natales, unde nu numai ca poti gasi o cafea buna, de origine (un lucru nu tocmai usor de gasit prin Patagonia) alaturi de o prajitura delicioasa, ci iti poti si intregi echipamentul de hike, rezerva excursii si chiar cazare.

O mica expozitie artistica

Alaturi, un spatiu expozitional inedit, partial cafenea sau co-working, ne-a oferit o mica incursiune intre opere artistice neconventionale, ale diferitilor artisti locali sau in vizita in Puerto Natales.

Viziteaza Cuevas del Milodón pentru a face cunostinta cu un animal fantastic din vremuri pierdute in timp

La 20 de km de Puerto Natales (pe drumul inspre Torres del Paine) te asteapta o pestera ce ascunde secrete de acum zeci de mii de ani. Pestera nu este doar locul in care au trait primii oameni din Patagonia, ci unde au fost descoperite ramasitele unui animal disparut de acum peste 10 000 de ani, Milodon-ul, un lenes urias, ce se presupune ca arata ca o imbinare intre un cal si un urs, si a carui statuie de intampina la intrarea in pestera mare. Dupa ce vizitezi atractia principala, un traseu de o ora te conduce si catre pesteri mai mici, dar si catre Scaunul Diavolului, o stanca uriasa, de unde ai si privelisti panoramice de jur imprejur, cu peisajul patagonez.

Admira peisajele de pe Ruta del Fin del Mundo

De la Punta Arenas la Puerto Natale, si de aici in continuare inspre Torres del Paine si chiar mai departe, spre granita cu Argentina, vei merge pe Ruta del Fin del Mundo, o sosea turistica ce traverseaza Patagonia chiliana si te duce la cele mai importante obiective, prin peisaje senzationale la tot pasul.

Nu uita aprovizionarea si alte aspecte practice

Daca vrei sa parcurgi cu rucsacul in spate Torres del Paine, locul de aprovizionare de mancare si alte lucruri utile pe carari este Puerto Natales. Iar daca esti ca noi, in roadtrip cu masina, tot aici gasesti cea mai apropiata benzinarie, dar si bancomat, in parcul national ne fiind astfel de utilitati.

Ce mai poti face cu pornire din Puerto Natales (dar noi nu am apucat, insa va trebui cu siguranta sa revenim)

Puerto Natales nu este doar poarta pentru Parcul National Torres del Paine, ci si pentru alt parc national superb, Parcul National Bernardo O’Higgins, la care se ajunge dupa o scurta croaziera cu barca, si poti admira superbul ghetar Serrano. Pentru un orasel intre fjord, munti si ghetari, lista de activitati in natura este fara sfarsit. Printre recomandari putem enumera hike la Cerro Dorotea sau la punctul de belvedere Condor Nests or croaziere pe fiordul Ultima Esperanza. Iar la revenirea in oras, nu ar strica o vizita la Pueblo Artesanales, pentru niste suvenire traditionale.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare