Sus
  >  Calatorii cu copii   >  La munte cu copiii: Un weekend la Casuta Bunicii si la castelul Bran

De Casuta Bunicii am tot auzit, si demult vroiam sa o „testam” impreuna cu copiii, dar si sa vizitam satul de deasupra Bran-ului, Simon, sub munte.

Decor de poveste la Casuta bunicii, deasupra Bran-ului

Ca in povesti, Casuta Bunicii (sunt de fapt doua, similare, intr-o curte mare) este situata sus, in varful dealului Balaban, cu panorame superbe atat inspre crestele Bucegilor, cat si inspre Piatra Craiului.

Casuta e chiar casuta, cu o sufragerie cu semineu si 2 dormitoare la etaj. Perfecta insa pentru familia noastra de 2 adulti si 2 copii. Decorul este tot de poveste, colorat, cu mobilier traditional, de lemn pictat, care i-a incantat pana si pe copii. Eu au denumit-o Casuta pictata.

Diminetile au fost lenese, in curtea mare, profitind de un weekend de noiembrie tare insorit. Am stat pe prispa si am lasat copiii sa zburde prin iarba.

De la Casuta bunicii, in plimbare, in 5 minute ajungi la Manastirea Bran. Desi o constructie recenta (2006), manastirea este frumoasa in simplitatea ei alb cu negru, si are o pozitie exceptionala.

Drumetie cu copiii la Hanul de pe Balaban si Manastirea Bran, doua locuri aproape de Casuta Bunicii

Inca 10 minute pe un drum de tara, printre pasuni, si ajungi la Hanul de pe Balaban, un alt loc de cazare de poveste (inchis insa cand am fost noi, dar te puteai plimba printre cladirile sale, si admira peisajul. Un alt loc de cazare in zona este Conacul Boieresc.

Cu copiii la castelul Bran

Cum Simon este deasupra Branului, si cum auzisem despre Castelul Bran ca a trecut recent printr-un proces de renovare, si ca a inaugurat atractii noi, duminica dimineata de la casuta noastra direct la castel ne-am oprit.

Desi am fost cred de zeci de ori in vizita la Castelul Bran, l-am gasit, ca si experienta turistica, mult schimbat in bine. Si drept dovada, nicaieri in Romania nu am mai vazut, la un loc, atatia turisti straini, de toate natiile.

Noutatile mari sunt doua la numar. Pe noi ne atragea cel mai mult Tunelul Timpului, o atractie (zic ei) unica in lume, cu un lift hi-tech, de sticla, construit in locul fostului lift al Reginei Maria (la randul sau acesta construit in putul unei vechi fantani), care te aduce intr-un tunel secret pe vremuri, sub castel.

Pentru Tunelul Timpului e nevoie de bilet separat, si nu se poate vizita fara a il combina cu o vizita in castel.

Pranz cu copiii la Castelul Bran

Cea de-a doua noutate este una… delicioasa. Fosta Casa de ceai a Reginei, lasata in ruina pana in urma cu cativa ani, din gradina castelului, a fost reamenajata minunat, si transformata in restaurant perfect de luat pranzul dupa o vizita prin castel (dar poti merge la ea si fara sa vizitezi).

Asa ca, sfatul meu: chiar daca ati mai fost la Bran, mergeti din nou, cu copiii sau fara! Merita!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare