Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost la Alma Health&Spa la Braila

Intr-un weekend insorit si calduros de februarie am pornit spre Dobrogea. Pana in Braila, la nou deschisul hotel Alma Health&Spa faci in jur de 2 ore, si, chiar daca e offseason si plaja la Lacul Sarat e inchisa, ne-au atras piscinele interioare si proximitatea, datorita noului pod peste Dunare, de la Muntii Macin, unde am si facut un nou traseu sambata dupa amiaza.

Cum este noul hotel Alma Health&Spa?

Alma este un hotel nou renovat in statiunea cam in paragina Lacul Sarat, si este renovat impecabil. Am avut un apartament spatios, cu pat dublu in dormitor si canapea extensibila in living, si cu un balcon spatios. Din pacate partea de hotel a complexului nu e chiar pe malul lacului, deci privelistea nu a fost cum ma asteptam eu: era banala si cam lasa de dorit, privind direct catre blocul de locuinte alaturat. 

>> Vezi oferte la Alma Health&Spa

Offseason fiind era deschis un restaurant mic pentru cina, si altul pentru micul dejun, si mancarea a fost buna si variata, si papanasii in special deliciosi.

Cum sunt zona de spa si piscinele la Alma?

In practica sunt de fapt doua zone de spa si balaceala indoor, carora li se adauga vara piscine outdoor, un parc acvatic pentru copii si plaja direct la lacul Sarat. 

In hotel la parter este amenajata o zona de spa cu piscina incalzita si jacuzzi, foarte apreciate de copii, si sauna si camera cu sare de Himalaya. Am petrecut aici ambele dimineti, dar si seara de sambata, piscina aceasta fiind deschisa pana la ora 22, si au fost foarte apreciate de copii.

Vizavi de hotel este centrul de sanatate, unde poti merge la diferite masaje sau proceduri (dupa care poti ramane la jacuzzi-ul atasat zonei, cu vedere partiala la lac, si la saunele de aici). Dar la parter insa a fost cireasa de pe tort pentru noi: o piscina de dimensiuni generoase cu apa sarata, din lac, dar incalzita, putind astfel beneficia de beneficiile apei din Lacul Sarat si iarna. 

Ca punct de vedere personal, nu mi-a placut ca nu am putut ajunge pe malul lacului in partea de plaja privata a hotelului. As fi mers sa il vad acolo, chiar cu piscinele inchise. In continuarea plajei hotelului urmeaza alte plaje private amenajate pe malul lacului, de asemenea baricadate peste iarna, si cu garduri inalte ce obstructionau vederea, astfel incat a trebuit sa mergem destul de mult pana am ajuns intr-o mica padurice de unde accesul la lac era liber. 

>> Vezi oferte la Alma Health&Spa

Ce poti face in Braila si imprejurimi in timpul unei excursii aici?

Braila mereu mi se pare un oras cu potential, de care nu prea profita nimeni, dar care este foarte placut pentru o vizita. Faleza sa lunga, la fel ca in Galati, este impanzita de sculpturi, si trecutul sau ca port important la Dunare se vede in casele frumoase pe care le intalnesti la tot pasul prin oras. Dintre ele, am admirat pe faleza Moara Violatos, de la 1898, care domina cu inaltimea ei malul Dunarii, si care este construita dupa planurile lui Anghel Saligny. Am poposit si sa vedem de afara Vaporul Mircea, vaporul prezidential al cuplului Ceausescu, construit in 1986 dupa o vizita a acestora in Egipt, inspirati fiind de o plimbare pe Nil, si care acum sta ancorat pe faleza Brailei.

Dupa o portie de soare pe faleza si pe esplanada din jurul Fantanii kinetice din Braila, am continuat plimbarea prin Gradina Publica, si am remarcat cu entuziasm ca ineditul Castel de apa din mijlocul ei a intrat in renovari. Sper ca in viitorul apropiat sa il vedem readus la stralucire!

Ca de fiecare data, am poposit la Peste si vin, restaurantul nostru preferat din zona, mai ales pentru desert: kunefe de aici e cel mai bun kunefe gustat de noi.

In Braila era complicat inainte sa iti stabilesti cartierul general pentru explorat Muntii Macin, dar de cand cu inaugurarea noului pod peste Dunare culmile golase din Dobrogea au devenit mult mai rapid de ajuns de pe malul acesta, asa ca intr-acolo ne-am indreptat sambata dupa amiaza pasii, pentru un nou traseu, mai scurt datorita orei la care se intuneca in februarie, dar la fel de spectaculos, un traseu tematic numit Povestile Macinului.

>> Vezi oferte la Alma Health&Spa

Cam acesta a fost weekendul nostru prin Braila, ca deobicei Dobrogea s-a dovedit fix ce ne trebuia! Si as reveni si in sezon, pentru o baie sarata direct in lac si o balaceala in piscinele complexului. 

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare