Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Escala in Istanbul: Plimbare pe podul Galata si cartierul Karaköy

Podul Galata iti ofera o placere cu adevarat senzoriala la o plimbare pe el. Traversind Golden Horn, de la SultanAhmet inspre cartierul (si turnul) Galata, este mereu plin de viata, dar si de pescari, in agitatie continua incercind sa pescuiasca din apele Bosforului pesti mai mici sau mai mari. Vizavi, in departare, peste apele stramtorii, se vede Asia si faleza Uskudar.

Poti continua apoi pe faleza din Galata, momentan insa mare parte din ea in lucru, sau poti traversa pe sub pod inspre cartierul Karaköy. Un cartier ce imbina cladiri vechi, otomane, cu grafitti moderne, si cu agitatia micilor restaurante pescaresti, ce vand preparate din pestele din Bosfor, ce pot fi servite la mese colorate pe malul lacului.

Apoi o poti lua agale pe Golden Horn, pe o faleza frumos facuta, admirind vizavi minaretele moscheilor din Sultanahmet, dar si podurile Halic si Ataturk.

De la podul Galata sau Karaköy faci aproximativ 45 de minute pana la aeroportul IST.

Alte idei pentru o escala de o zi in Istanbul: o noapte pe Bosfor | mic dejun pe malul Marii Negre | pranz la Nusr Et si plimbare prin Sultanahmet.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare