Sus
  >  Calatorii cu copii   >  O vizita la Codlea langa Brasov

Pana acum cateva saptamani, cand am poposit pentru o jumatate de zi in Codlea, numele acestui mic oras din Tara Barsei era strict legat de flori si sere in mintea mea. Dar dupa cateva ore pe meleaguri codlene, mi-am schimbat parerea si mi-am updatat un pic cunostintele de cultura generala. Sa ajungi in Codlea este foarte rapid din Brasov, in aproximativ jumatate de ora esti la zidurile bisericii fortificate.

Muzeul Traditiilor Codlene, o experienta interesanta

Uneori muzeele din orase mici pot fi adevarate bijuterii interesante, mai ales daca beneficiezi si de explicatiile unui ghid local pasionat, cum a fost cazul vizitei la Muzeul Traditiilor Codlene, cu care am inceput vizita in Codlea. Nici nu intelesesem inainte de a ajunge aici ca e vorba de un muzeu separat de biserica fortificata. Tineam minte ca citisem ca s-a renovat centrul istoric, asa ca am oprit sa vedem ce putem explora. Muzeul este langa Biserica, dar este o entitate separata. Credeam ca va fi o vizita scurta, insa am fost purtati pe la mai multe etaje, am aflat despre istoria sasilor si romanilor din Codlea, despre personalitati aviatice si artistice locale, dar si despre trecutul industrial al zonei (si da, si despre sere si flori). Foarte, foarte interesant, iar copiii au fost incantati si de facilitatile hi tech ale muzeului.

Biserica Fortificata din Codlea

Venisem aici atrasi de stirea ca a fost renovat centrul istoric din Codlea, dar si de o poza cu tavanul casetat, pictat al bisericii fortificate. Din pacate, desi curtea frumoasa a bisericii am putut sa o vizitam, tavanul a ramas pe alta data, in interior fiind slujba a comunitatii locale, cand nu este permis accesul turistilor.

Magura Codlei, un munte vizibil din tot orasul

Doar am urcat un pic, vreo ora, pe Magura Codlei, nu eram echipati de drumetie, dar am notat sumedenia de trasee recent marcate, si alta data venim gata de hike direct.

Strandul Codlea

Am aflat de strandul Codlea, amenajat fix in inima padurii, unde cateva izvoare se reunesc in lacuri, de la muzeu. Asa ca am mers sa vedem unde este. Se pare ca e in curs de renovare cu fonduri europene, asa ca poate la anul il revizitam pe timp de vara, pentru o baie. Pare un loc de inot exceptional!

Alte biserici fortificate frumoase pe langa Brasov: Harman | Prejmer

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare