Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Sub zidurile batranei biserici fortificate din Crit, cu copiii la Casa Kraus

De fiecare data cand trecem pe langa satul Crit, in drum spre Saschiz, Sighisoara or Targu Mures, admiram sus pe deal, deasupra DN, silueta cu aer medieval a pensiunii Casa Kraus. Ba chiar ne-am si cazat in zona, in satul de alaturi, Mesendorf, dar din lipsa de timp, consumat cu alte activitati minunate, nu am reusit sa ii calcam pragul, sau sa vizitam Biserica fortificata din Crit, pana in acest iunie, cand am pornit la drum intr-un roadtrip din Bucuresti pana in Bihor, cand primul popas a fost aici, in Crit, sub vechile ziduri groase.

Cum a fost cu copiii la Casa Kraus din Crit?

Cum am trecut de impozanta poarta a casei, copiii s-au repezit catre locul de joaca, iar noi am admirat peisajul de sus, cu dealuri verzi, punctate de acoperisuri de case. Locul de joaca are de toate, leagane pentru copii mai mari, casuta de joaca si un mic topogan, astfel incat cei doi ai nostri au fost tinuti ocupati o perioada, mai ales ca au beneficiat si de curtea extrem de generoasa ca sa alerge in voie.

Noi, cei mari, ne-am asezat in schimb la una dintre mesele de pe terasa, si la un vin bun de la Villa Vinea am adaugat mancaruri delicioase preparate traditional, cu produse locale, la Casa Kraus.

SI camerele i-au incantat pe cei mici, in special pe Ema, pictorita familiei, care a admirat teribil paturile de lemn cu tablie pictata.

In vizita la Biserica Fortificata din Crit

De dimineata, dupa inca o portie de joaca in curtea Casei Kraus, am trecut printr-un mic tunel direct in curtea Bisericii ortificate, pentru ca actuala pensiune a fost in trecut Casa Parohiala din Crit, iar preotul avea o intrare directa inspre biserica.

Chiar daca Biserica Fortificata din Crit nu este una din cele 7 inscrise in UNESCO, si si mai recenta decat altele din zona, este frumoasa, si merita cu prisosinta o vizita. Pe o scara pe alocuri abrupta se poate urca pana sus in turn, de unde satul Crit se vede in panorama. Iar in curte este amenajat si un mic muzeu al satului Crit, din donatiile localnicilor.

Ce poti vizita in jurul satului Crit?

Biserica fortificata din Mesendorf, vulcanul Racos, Viscri si Saschiz, cetatea Rupea – acestea sunt doar cateva idei de obiective in apropiere de Crit, dar Transilvania este plina de minuni ce asteapta sa fie descoperite.

Din Crit ne-am continuat drumul inspre Cluj si apoi Bihor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare