Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Weekend transilvanean la Valea Verde

Un nou weekend prin Romania cu copiii, un nou weekend prin Transilvania. De data aceata la Valea Verde, o locatie superba intre dealuri verzi.

E abia mai, si noi ne-am facut anul acesta practic plinul de Transilvania. Dupa vizite la Domeniile Martinuzzi sau la Mesendorf in primavara, intr-un weekend la jumatate de mai am decis sa ne aventuram pana in jurul Sighisoarei, la un resort-retreat de care auzeam demult cuvinte de lauda: Valea Verde. Am ajuns (multumita printre altele traficului de iesire din Bucuresti, dar si aglomeratiei din Comarnic si Busteni) seara destul de tarziu, asa ca prima impresie a fost doar ca… mancarea este buna!

Valea Verde este… verde!

Dimineata de abia am putut sa ne dam seama ca numele de Valea Verde este cat se poate de potrivit. Totul in jur, inclusiv domeniul mare din continuarea casutelor restaurate in care te cazezi era verde. Extrem de verde! Asa ca mare parte din weekend ne-am petrecut-o pe pajistea (verde!) din spatele restaurantului, la locul de joaca, pe langa gradina cu legume, in jurul lacului in care se poate inota (si profitind de soarele si caldura de duminica, unii dintre noi si-au luat inima in dinti si au sarit in apa). De la iesirea din pensiune pornesc si diferite trasee inspre dealurile (verzi!) din jur, de unde poti admira chiar si mai multe peisaje verzi.

Ce mai poti face prin Transilvania in jurul satului Cund si a resortului Valea Verde?

Valea Verde este situat in satul Cund, si de aici ca baza poti face o sumedenie de excursii prin Transilvania. Nu suntem la prima vizita in zona, asa ca Targu Mures sau Medias, principalele orase din apropiere, cu tare multe atractii, au fost ocolite, mai fusesem de cateva ori.

Ce am ales noi sa vizitam timp de un weekend cu baza la Valea Verde?

1. Degustare la crama Villa Vinea

Villa Vinea se afla la 17km de Valea Verde, si, cocotata pe un deal fiind, iti ofera in timpul degustarii de rose sau rosu o panorama superba a Transilvaniei. Am plecat cu mai multe sticle de vin bun pentru acasa, dar si cu zacusca si ulei de la producatori locali, produse comercializate in magazinul cramei.

2. Biserica fortificata Valea Viilor, monument UNESCO din Transilvania, nu departe de Valea Verde

Valea Viilor este pentru noi ultima biserica fortificata transilvaneana inscrisa in UNESCO vizitata. Nu pot spune ca este cea mai impresionanta, mi-au placut mai mult Biertan, Calnic sau Prejmer, dar este totusi o locatie faina, ce merita vizitata (asa cum merita absolut fiecare biserica fortificata din Transilvania), iar panorama din turnul bisericii, cu satul cu casele sale sasesti, exceptionala.

3. Biserica fortificata Alma Vii, pe un varf de deal

Alma Vii nu este inclusa sub protectia UNESCO, dar noua ni s-a parut fascinanta. Pozitia sa, pe varful unui deal ce domina comuna, iti ofera de pe ziduri panorame faine, iar in incaperile din turnurile si fortificatiile sale este amenajat un muzeu interesant al vietii satesti.

4. Popas in Biertan, la intoarcerea la Valea Verde

Biserica fortificata Biertan am vizitat-o acum cativa ani, acum am ajuns oricum cam la inchidere, nu i-am trecut zidurile, ci ne-am oprit sub ele, la un pranz tarziu (pranz tarziu deoarece fiind sambata orice restaurant mai acatarii am intalnit in drum era rezervat pentru botezuri si nunti – un mare minus al zonei), la restaurantul Unglerus, asezonat cu socata delicioasa.

5. Herghelia Danes

Am vrut sa vizitam castelul Bethlen din Cris, dar era in renovare, asa ca am poposit la Herghelia Danes, unde mai fusesem, dar acum 15 ani. Nu am ramas aici sa mancam de pranz pentru ca, spre deosebire de ultima noastra vizita, complexul este mult mai mare, mult mai kitchos, si cu accesul la grajdurile cailor imposibil (pornind de la presupunerea ca mai au, la herghelie, cai – noi nu am reusit sa ii vedem, nici sa intuim unde ar fi grajdurile). Poti in schimb sa vezi cateva gaini motate, vreo doua camile, niste lebede si o lama cam trista, depasita de temperatura de 30 de grade din jur.

6. Plimbari pe strazile pietruite ale Sighisoarei

Sighisoara am batut-o la pas de multe ori in trecut, dar pentru copii era prima oara pe strazile ei pietruite, printre case colorate. Nu am luat la rand muzeele, turnurile or bisericile, ci am pornit agale de la parcare in sus, pe sub porti si pe langa turnuri, in cautare de inghetata si piure de castane. Un sfarsit colorat pentru un weekend transilvanean frumos.

Dupa amiezi si dimineti de weekend cu copiii la Valea Verde

Dupa amiezile si diminetiele, inainte si dupa explorarile povestite mai sus prin Transilvania, ni le-am petrecut la Valea Verde Resort, unde distractia celor mici a fost in floare:

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare