Sus
  >  Descopera Romania   >  O excursie la Sighisoara

Daca ar fi sa numesc cel mai sarmant oras din Romania, mai mult ca sigur as nominaliza Sighisoara. Locul unde se organizeaza primul festival de Arta Medievala din Romania, cea mai veche cetate medievala de la noi din tara, este un oras ce merita o excursie in orice moment al anului, nu neaparat in timpul susnumitului festival.

 

Dar daca totusi va nimeriti in aceasta perioada, incercati sa gasiti locuri de cazare in interiorul zidurilor vechii cetati, pentru ca aici toata actiunea se desfasoara, si nimic nu este mai romantic decat nopti petrecute in aceste casute parca din alta epoca. Tot din alte vremuri par si trupele care se intrec in reprezentatii de Arta Medievala, sau in restul anului cei doi osteni care strabat la fiecare ora fixa curtea cetatii, in jurul turnului cu ceas, pentru a anunta, dupa obiceiuri stravechi, stirile cetatii.

Marea majoritate din casele aflate in cetate sunt transformate in pensiuni cu acte in regula, restaurante sau doar ofera locuri de cazare. Va recomandam cu caldura Casa Saseasca, cu mobila rustica pictata in culori vii, sau Casa Wagner, unde puteti savura un mic dejun delicios. La capitolul mancare va mai recomandam Casa Vlad Dracul, situat tot in Piata Cetatii, chiar in casa in care Vlad Tepes a trait cativa ani, si nu uitati sa cereti un desert traditional aici, si anume delciosul piure de castane facut in casa.

Ce poti vizita intr-o excursie in Sighisoara

In interiorul cetatii aveti si mai multe obiective turistice de vizitat. Cel mai popular este turnul cu ceas, care are amenajat un mic muzeu, de la inaltimea caruia puteti vedea intregul oras, beneficiind de o panorama superba. In apropiere se afla si Camera Torturii, o incapere intunecata ce adaposteste modalitati medievale de smulgere a confesiunilor si camera armelor, cu exponate diverse.

Dupa un urcus pe Scara Invataceilor ajungeti si la Biserica din Deal, alaturi de care un cimitir cu aer stravechi, alei umbroase si pietre sculptate vechi de cateva sute de ani poate fi un loc mai neobisnuit de plimbare. Alaturi se regaseste singurul turn al cetatii inca locuit, chiar langa un loc perfect de facut fotografii cu toata imprejurimea Sighisoarei.

Locuri frumoase in apropiere

Sighisoara este si un bun loc de descoperire a altor locuri fascinante. In apropiere se gaseste centrul de echitatie Danes, unde puteti savura specialitati locale in crama, dar si un tur cu caii superbi de aici. La cativa kilometri este Hanul Dracula, dupa un drum de cativa kilometri pe drum de tara, un loc pitoresc, unde este amenajata si o mica gradina zoologica cu lupi, struti si caprioare. O alta destinatie usor de ajuns din Sighisoara este Targu Mures.

Vezi mai multe poze din Sighisoara pe egirl.ro

 

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare