Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Un weekend la altitudine: Cum a fost cu copiii la Stana Tarle la Cota 1600

In cautare de experiente inedite in Romania, un weekend ploios de iunie ne-a adus la 1600m altitudine, la o cazare cu adevarat inedita: o stana in mijlocul padurii, pe Drumul de vara (iarna partie de ski) ce uneste Cota 2000 de Cota 1400: Stana Tarle.

Cum ajungi la Stana Tarle?

Din Sinaia incepi sa urci, treci pe langa Manastirea Sinaia si drumul prin padure inspre Castelul Peles, continui pe serpentine, in sus, pana la Cota 1400. De aici te vor prelua cei de la Stana Tarle, pentru a urca, cu masina lor, pe drumul forestier ce iarna devine si partie de ski, un drum accidentat, greu de parcurs cu o masina normala, ce de altfel are si interzis oricarei masini neautorizate. Iarna vei fi preluat cu un snowmobil. Cei 200m diferenta de altitudine vor fi parcursi cu maina in aproximativ 10 minute

Cum este la Stana Tarle cu copiii?

Locatia la inaltime, intre trasee montane si brazi inalti ne-a amintit de alt weekend la altitudine, de data aceea in Italia, la 1500m la Hotel Vigilius. Stana Tarle este o cabana cocheta de lemn, in stil austriac, iar interiorul ei este parca scos dintr-o poveste de Craciun, cu doua sufragerii comode si un semineu urias.

Dar punctul forte al locatiei este terasa mare, cu masute de lemn si butoaie de metal, de la care o scara te va conduce la un punct de belvedere, o platforma de lemn de unde poti admira Sinaia si coasta Baiului, dintre brazi inalti.

Iar in spatele stanei, cu vedere la brazi si la partia de ski Tarle (vara acoperita de iarba), distractia copiilor a fost jacuzzi-ul exterior in care s-au distrat in fiecare seara dupa plimbarile zilnie in imprejurimi.

Ce am facut un weekend cu copiii in Bucegi si Sinaia?

Desi aveam planuri mari, vremea nu a tinut cu noi, asa ca am recurs la una din drumetiile noastre preferate prin Bucegi cu copiii: traseul de la Cota 2000, via La cetate, pana la Cota 1400. Doar ca de data aceasta am facut-o in doua bucati separate. Am pornit agale la vale de la Stana Tarle, si in jumatate de ora ne imbarcam in gondola la Cota 1400.

O data ajunsi la Cota 2000 poposeam pentru un ceai cald, si porneam din nou la vale, inapoi inspre Stana. Un popas mai indelungat l-am facut La cetate, unde copiii s-au distrat alergind pe culmea de deasupra stancilor in forma de ziduri de aparare ce au dat numele acestei zone din Bucegi.

Duminica ne-a intampinat cu ceata si ploaie, asa ca am decis sa pornim la o plimbare prin Sinaia, pe la Castelul Peles, Manastirea Sinaia si centrul orasului, la pas agale, in ritmul copiilor.

Singurul gand la plecare? Sa revenim la Stana Tarle, insa pe timp de iarna, pentru a combina sederea la cabana cu o zi de ski la cote.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare