Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbare pe malurile turcoazului lac Balaton

Cum era si normal, prima noastra iesire din Romania post-lockdown, dupa o luna si un pic de explorat doar Romania, a fost intr-una din tarile noastre vecine: Ungaria si o vizita la turcoazul sau lac, Balaton.

Balaton este cel mai mare lac din Ungaria, si practic tine loc de mare pentru vecinii nostri. Iar apele sale turcoaz te invita imediat la balaceala, ceea ce lumea face din plin, peste tot pe tarmul lacului fiind amenajate locuri pentru a putea inota.

Trebuie mentionat ca a calatori in vremuri de pandemie este ca un joc de strategie, iar traseul pentru prima incursiune in afara granitelor l-am ales spontan, in functie de posibilitatile de a trece frontiera in momentul respectiv, si nicidecum dupa un plan de dinainte facut. Asa ca noi am oprit la lacul Balaton in drum spre Croatia, o tara care respira turism si care si-a deschis repede granitele.

Tinta noastra pentru (prea scurta) escala in Ungaria a fost peninsula Tihany, un varf de pamant ce inainteaza in lac la aproximativ jumatatea sa. Si iata ce am facut in cateva ore.

Bences Apatsag, manastirea ce pazeste lacul Balaton pe peninsula Tihany

Construita in secolul XI, Manastirea de pe peninsula Tihany este cu adevarat impresionanta. Am vizitat-o pe indelete, cu nesat, ca pe ceva exotic, dat fiind ca era primul obiectiv turistic strain la care am ajuns dupa carantina. Poti vizita si criptele secrete de la subsol, construite de localnici in timpul comunismului, dar si admira somptuoasele decoratii ale altarului.

Apoi ne-am plimbat prin curtea sa, admirind panorama, de la inaltime, cu apele turcoaz ale Balatonului.

Pranz cu vedere la lac la Echo Balaton

Cand am cercetat unde am putea manca la Balaton, o locatie s-a distantat de celelalte in preferintele noastre: restaurantul Echo, situat intr-o pozitie privilegiata, de unde poti admira barcutele ce se plimba alene pe lac in timp ce mananci pranzul.

Copiii au fost mai incantati insa de locul de joaca din fata restaurantului, veniti dupa 3 luni in care la noi in tara aceste distractii copilaresti firesti au fost interzise.

In vizita la un lan de lavanda la lacul Balaton

Se pare ca lanul de lavanda de langa Bucuresti nu a fost singurul camp in nuante de mov vizitat de noi in acest inceput de vara, ci am dat peste unul si in Ungaria, in marginea peninsulei Tihany, pe malul lacului Balaton.

Cam acestea au fost activitatile noastre in escala la lacul Balaton. Si desi tare i-am fi testat intr-o balaceala apele, a trebuit sa ne punem din nou la drum, Croatia ne astepta!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare