Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Cum a fost pentru noi iunie, o luna de calatorii si descoperit locuri noi in Romania

In iunie, relaxarile de dupa lockdown-ul anti-coronavirus ne-au permis sa calatorim prin propria tara dupa pofta inimii, si am profitat din plin pentru a vedea, weekend de weekend noi locuri din Romania, De ajutor in explorarile noastre prin propria tara au fost cele doua weekenduri lungi, de 1 iunie si Rusalii, care ne-au permis planiifcarea de roadtrip-uri mai lungi, in zone mai indepartate de Bucuresti.

1 iunie in Romania, in casute sub pamant, ca de hobiti

In weekendul lung de 1 iunie am ales sa oferim copiilor un cadou sub forma unei excursii cu o cazare inedita, la niste casute ca de hobbiti, sub pamant, la Dealu Verde. Am vizitat obiective din jur, dar am dat si o raita prin Sibiu si Sighisoara, cu cateva zile inainte de redeschiderea teraselor.

In ultima zi din acest prim weekend de vara am pornit cu masina pe TransBucegi, pentru o drumetie cu copiii, usoara, prin Bucegi, pana la un loc cu o panorama superba: Podu cu Florile.

Roadtrip de iunie prin Romania

Weekendul de Rusalii, al doilea weekend din iunie, a fost de asemenea un weekend lung, cu ziua de luni libera, asa ca am profitat de el si am facut un roadtrip mai lung, din Bucuresti tocmai pana in Bihor. Am oprit o nopte in Crit, intr-un sat saxon traditional din Transilvania, am vizitat doua obiective frumoase pe langa Cluj, Stufarisurile de la Sic si Castelul Banffy de la Bontida, am petrecut doua zile in frumoasa zona din Bihor Padurea Craiului, si inapoi spre Bucuresti am oprit la o drumetie catre Piatra lui Dan.

Weekenduri ploioase de inceput de vara

Un weekend ploios la mijloc de iunie ne-a gasit la Dobrica Hunting House, o cabana de vanatoare in mijlocul padurilor din Harghita, un loc de cazare inedit din Romania. Am profitat de aerul curat pentru un pic de relaxare, am facut o drumetie pana la una din minunile naturale din Romania, Piatra Singuratica, am admirat castani batrani de o suta de ani in Craciunel, Harghita, si am poposit pentru un pranz delicios si o vizita la Biserica Fortificata din Viscri.

La jumatate de iunie, cu ochii pe prognoza meteo, am facut o mica, dar parfumata, excursie in jurul Bucuresti-ului, in cautarea unui lan de lavanda in Calarasi, dar si de peste proaspat la un restaurant pe malul Dunarii.

Un alt weekend ploios de inceput de vara ne-a gasit sus pe munte. La 1600m te poti caza la o stana cu tot confortul: Stana Tarle, la distanta egala intre cota 1400 si cota 2000, deasupra Sinaia. Intre doua ploi torentiale am urcat la Cota 2000, si copiii au admirat zona stancoasa de La cetate, am vizitat Castelul Peles si Manastirea Sinaia si copiii s-au balacit dupa pofta inimii la jacuzzi-ul dintre brazi, de pe terasa stanei.

Sfarsit de iunie cu calatorii cu soare

In sfarsit ploile s-au terminat in ultimul weekend de iunie, iar ultima noastra calatorie in aceasta luna prin Romania a fost sub culorile apusurilor dintre dealurile verzi din judetul Alba, intr-un rasfirat sat cu casute de lemn, unde ne-am cazat pentru doua zile la Casa Glod.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare