Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Muzee in Bucuresti: Muzeul „George Severeanu”

O vila cocheta in centrul Bucuresti-ului, exemplu de arhitectura tipic bucureşteană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, este fosta resedinta a lui George Severeanu, doctor radiolog si in acelasi timp director al Muzeului Municipiului Bucureşti. Mari pasionati si colectionari de arta, dr George Severeanu si sotia sa au acumulat, prin forte proprii, în cursul vieţii, o vasta colectie de artefacte valoroase. Iar acum casa dr George Severeanu este tranformata intr-un minunat muzeu mic si foarte interesant.

Colectia numismatica este una din cele mai valoroase din Romania, si mi-a fost recomandata o vizita aici pe cand am vizitat Muzeul BNR. Dar nu doar monede vechi si valoroase vei vedea la o plimbare printre camerele transformate in sali expozitionale ale casei-muzeu Mariei si lui George Severeanu, ci si vase greceşti antice, statuete de lut, bronzuri şi marmură, sticlărie romană, geme şi camee antice, ceramica aparţinând culturilor Cucuteni, Vădastra, Wietenberg şi Boian.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare