Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Drumetie cu copiii la Piatra Singuratica din Muntii Hasmasu Mare, Harghita

Un loc in care am mai incercat si anul trecut sa ajunge, cu ocazia unui weekend cu copiii in Harghita, dar atunci o pana la una din rotile masinii ne-a trimis de urgenta in Brasov, singurul loc unde gasesti in acea zona o vulcanizare deschisa duminica. Asa ca iata ca in weekendul de jumatate de iunie purcedem din nou la drum, cu planul de a porni in drumetie cu copiii inspre Piatra Singuratica din muntii Hasmasu Mare, din judetul Harghita.

Cum ajungi la Piatra Singuratica?

Cabana Piatra Singuratica se afla la intersectia a mai multe trasee din muntii Hasmasu Mare, dar cel mai usor ajungi aici din satul Balan, de unde poti urca pe doua trasee diferite. Drumul pana in Balan, din Miercurea Ciuc, este asfaltat si usor de parcurs, iar ultima parte iti va infatisa Piatra Singuratica in toata splendoarea, deasupra padurii.

In urma unei furtuni din februarie insa, unul din trasee, ce cu banda albastra, a fost deteriorat de o alunecare de teren, asa ca am pornit pe celelalt traseu, triunghi rosu.

Traseul porneste inocent, pe un drum forestier, prin padure. Ajungi apoi intr-o poiana verde, cu cateva casute de lemn, si cu o priveliste frumoasa cu muntii din jur.

De aici insa incepe partea mai grea. Un drum forestier te conduce afara din poiana, printre copaci desi, un urcus abrupt timp de aproape 2km, pana cand in sfarsit zaresti gardurile cabanei Piatra Singuratica. In mod normal, in acelasi timp vei zari si turnurile Pietrei Singuratice. Dar nu pentru noi, caci atunci cand am iesit din padure o ceata groasa s-a lasat pentru noi. Dar un ceai cald facut de cabanieri a ajutat vremea sa treaca, pana ce s-a ridicat ceata si am putut admira Piatra Singuratica, cea pentru care urcasem timp de 2 ore.

La intoarcere ne-a prins o ploaie torentiala!

Cand tocmai terminasem de coborat partea abrupta, si de traversat poiana, si mai aveam 1km pana la masina, o ploaie torentiala s-a pornit. Dar halul in care am ajuns pana la masina, uzi pana la piele si inotind prin noroaie, nu ne-a facut sa regretam. Singurul regret: faptul ca vremea nu ne-a permis sa exploram mai mult pe sus, in jurul cabanei Piatra Singuratica (de acolo pornesc cateva trasee spectaculoase). Vom reveni insa intr-o zi cu soare garantat!

Poti vedea mai jos cum a aratat traseul nostru la Piatra Singuratica

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare