Sus
  >  Descopera Romania   >  Castelul Peles si o zi de primavara timpurie

O zi de martie cu planuri date peste cap (Italia tocmai bagase in carantina partea sa de nord) si cu putina zapada pe partiile de ski autohtone, ne-a facut sa ne indreptam atentia, pentru a cata oara oare spre Sinaia, catre Peles si Pelisor, pentru o dupa amiaza de sambata cu aer regal.

Castelul Peles, cel care nu inceteaza sa ma impresioneze, indiferent la a cata vizita sunt

Copilarind la cativa kilometri de el, l-am vizitat pana acum de zeci de ori, fara exagerare. Si tot fara exagerare, de fiecare data ma impresioneaza, si de fiecare data remarc noi si noi detalii, in bogatia sa de detalii.

Pelisor, iesit din renovare, o mica bijuterie

Ultima oara, cand am vizitat Peles cu copiii, Pelisor era inchis pentru renovari. De data aceasta l-am gasit deschis, la fel de frumos ca intotdeauna.

Unde am mancat la Castelul Peles: Carol Gastrobierhaus

Surpriza zilei a fost insa restaurantul unde am mancat de pranz, deschis recent, Carol Gastrobierhaus, in fostul complex Economat. O terasa cu vedere la casele frumoase din complex, cu mancare delicioasa de influente nemtesti (ca si arhitectura din jur).

La Turnuri: un popas la final de vizita la Peles

De fiecare data cand vizitam Peles-ul, la final ne rezervam cateva momente sa ne asezam in tihna la una din mesele de pe terasa La tunuri, sa admiram frumos parc al castelului, si turnurile decorate ce se ivesc pe dupa copaci.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare