Sus
  >  Destinatii   >  O zi in Helsinki

Ne-am inceput ziua pe care am petrecut-o in Helsinki, in drum spre Laponia, cu o plimbare de-a lungul malului apei si pe stradutele pietruite din centrul capitalei Finlandei, pentru a ne reaclimatiza cu orasul (am fost, cred, la a patra vizita in aceasta frumoasa tara nordic europeana).

Insula Suonmelina, obiectiv UNESCO din Helsinki

Apoi ne-am dirijat spre Market Square de unde am luat feribotul catre insula Suonmelina, unul din cele 7 obiective sub protectia UNESCO din Finlanda. Suonmelina a fost inscrisa in Patrimoniul UNESCO fiind un monument militar cu arhitectura unica, o intreaga insula fortificata, ce a servit, de-a lungul timpului, la apararea a 3 tari distincte: Finlanda, Suedia si Rusia. In prezent, Suonmelina este in acelasi timp obiectiv turistic, dar si casa pentru aproximativ 800 de rezidenti permanenti. Pe insula ajungi dupa o scurta croaziera cu feribotul, de aproximativ 15 minute, in care poti admira golful Finlandei, insulitele sale stancoase, si centrul orasului Helsinki. O plimbare pe Suonmelina iti ia cateva ore, admiri arhitectura neregulata a fortificatiilor, poti vedea feriboate in drumul lor spre Suedia, vizitezi micile muzee, si sa te odihnesti la o cafenea, restaurant or berarie.

Impunatoarea Catedrala din Helsinki

Dupa amiaza ne-am petrecut-o admirind impunatoarea Catedrala din Helsinki, si scarile sale ce domina Piata Senatului, dar si plimbindu-ne pe faleza centrala a orasului, prin Market Square.

In piscine cu apa calda or rece pe marginea Golfului

Allas Sea Pool este o adevarata institutie pe marginea golfului in centrul Helsinki. Cu 3 piscine chiar pe malul apei, una cu apa calda, una cu apa direct din mare si una pentru copii, cu saune, cafenea si restaurant, dar si cu vederi frumoase asupra golfului si orasului, e locul perfect pentru o repriza de relaxare acvatica. Noi am ajuns pe inserat, si a fost o incheiere de zi perfecta.

Apoi doar o cina ne-a mai separat de un somn odihnitor si un zbor a doua zi catre Laponia (dar despre aventurile de acolo altadata).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare