Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Drumetie cu copiii la Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnita

Posibil cea mai frumoasa priveliste din Romania ti se va desfasura in fata ochilor de la Piatra lui Dan, din varful unuia dintre dealurile ce inconjoara Lacul Tarnita, un traseu usor (dar cu posibilitatea de a fi lung), care poate fi parcurs si cu copiii, si poate fi o idee de excursie de o zi din Cluj.

Cum ajungi la Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnita

Traseul incepe cu un drum de pamant, cu potential de a deveni impracticabil daca a plouat recent si s-a format noroi, din satul Agarbiciu, in apropierea nodului de autostrada de la Gilau. Noi am avut noroc, si am urcat primii kilometri cu masina (musai 4×4). Nici daca parcai la marginea satului, si continuai pe jos, traseul nu este greu, dar este lung, de aproximativ 10km doar dus.

Peisajele cu dealurile verzi inconjuratoare iti aduc o stare de bine, si kilometrii vor trece frumos, si pe jos si cu masina. Noi am parcat la marginea unei paduri, de unde drumul devenea impracticabil cu o masina 4×4 normala, si de acolo am continuat, aproximativ 3km pe un sens, pe jos, prin paduri si poienite, cu vedere la varfurile impadurite inconjuratoare.

Admira peisajul ametitor de frumos de la Piatra lui Dan

Cand am ajuns dupa aproximativ 1h la Piatra lui Dan, peisajul este exceptional, posibil una din cele mai frumoase panorame din Romania. Primele comparatii care ne-au venit in minte au fost cu panorama cu HaLong Bay din Vietnam de sus, or cu faimoasele stanci norvegiene Preikestolen or Trolltunga, la care am reusit sa ajungem. Forma in forma de potcoava a lacului te face sa te gandesti insa la alt loc, HorseShoe Bend, unde nu am reusit sa ajungem inca.

Poti citi si experienta familiei The Happy Kid pe traseul spre Piatra lui Dan. De la ei am aflat ca se mai numeste si Piatra Corbilor. Un alt hike, tot deasupra lacului Tarnita, si un alt punct de belvedere, este Piatra lui Lucaci, la care speram sa ajungem o data viitoare, cand mai ajungem in zona Cluj-ului si mai avem timp de o noua excursie de o zi in imprejurimi.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare