Sus
  >  Calatorii cu copii   >  5 lacuri superbe din Romania la care am ajuns in drumetie cu copiii

Drumetiile care au ca punct final cate un lac spectaculos sunt printre preferatele copiilor nostri, si am strans in articolul acesta o lista de 5 lacuri superbe, cu drumetii mai lungi sau mai scurte, dar fezabile si impreuna cu cei mici, din Romania.

Lacul Scropoasa, unul din cele mai turcoaz ape din Romania, si o drumetie faina cu copiii

Lacul Scropoasa este ascuns bine in muntii Bucegi, si poate fi ajuns printr-o drumetie usoara, sau chiar si cu o masina 4×4 capabila, si este o adevarata minune, mai ales ca intr-o parte este strajuit de un vechi baraj de lemn, la capatul cheilor Orzei. Este una din cele mai frumoase drumetii din Bucegi, nu mai bune de obisnuit copiii cu muntele.

Lacul Tarnita de sus, de la Piatra lui Dan, o drumetie spre una din cele mai spectaculoase privelisti din Romania

In functie de cat de mult poti urca motorizat cu masina, traseul este mai lung sau mai scurt, dar fara nicio dificultate tehnica, si posibil de facut cu copiii (in varianta lunga cu unii mai maricei, deja obisnuiti cu mersul pe munte. Privelistea de la Piatra lui Dan face insa toti banii, lacul Tarnita de sus este ireal de frumos.

Lacul Bolboci de sus, de la Podu cu Florile

Lacul Bolboci e usor de ajuns cu masina, pe TransBucegi (drum despre care poti citi mai multe aici), dar ti se va infatisa in adevarata splendoare de sus, de la Podu cu Florile, langa vf Zanoaga Mare, la capatul unei drumetii usoare de aproximativ 4km pe sens.

Lacul Vulturilor, un loc special in Muntii Siriu, la care poti ajunge si intr-o drumetie cu copiii

Unul din cele mai frumoase lacuri din Romania, inconjurat de culmile plesuve ale Muntilor Siriu, Lacul Vulturilor si cabana de vanatoare de langa compun un peisaj minunat, la care ajungi cu o masina 4×4 si apoi cu un hike de 5km pe sens de la intrarea in Situl Natura 2000.

Lacul de smarald de la vulcanul Racos

Pana la lacul de smarald de la vulcanul Racos ai de facut o drumetie foarte mica, in comparatie cu celelalte prezentate mai sus. Dar asta nu inseamna ca la frumusete nu concureaza la pozitii fruntase Lacul de smarald de la Racos. In plus, poti combina cu plimbari la coloanele de bazalt si in caldera vulcanului Racos, unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania pentru mine.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare