Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cateva din cele mai frumoase locuri din Romania pentru mine

Ne place sa vizitam locuri indepartate, de peste mari si oceane, cu culturi diferite si locuri exotice, dar in acelasi timp ne place sa ne exploram tara. Asa ca iata, fara vreo ordine anume, cateva din locurile mele preferate, frumoase, din Romania:

Anticul oras roman Porolissum, unul din locurile magice din Romania

Porolissum la apus este unul dintre cele mai scenice, magice si frumoase locuri din Romania pe care le-am vizitat. Mergind prin vechiul castru roman, pe drumurile construite acum mii de ani, cu cerul in nuante de rosu-portocaliu, este o experienta in sine. Cine ar fi stiut ca judetul Salaj este asa o destinatie turistica interesanta, foarte aproape de Porolissum poti vizita alte locuri frumoase precum Gradina Botanica Jibou sau Gradina Zmeilor.

Amfiteatrul Transilvania si superba priveliste verde cu dealurile din jurul Bran-ului

Unul din cele mai frumoase weekenduri petrecute de noi in Romania cu copiii anul trecut a fost la Amfiteatrul Transilvania, cu adevarat un loc special in care te poti caza in inima naturii, deasupra culoarului Rucar Bran, intre muntii Romaniei.

Vulcanul Racos, o minune de vulcan in nuante rosiatice

Posibil locul meu preferat din Romania, dat fiind atractia mea pentru tot felul de vulcani din lumea intreaga. M-am plimbat prin craterul rosiatic de la Racos pe ploaie si pe soare, si de fiecare data m-am simtit ca intr-un loc cu adevarat special.

Piata Unirii din Timisoara

Posibil cel mai frumos loc urban din Romania, in opinia mea bineinteles, aceasta este Piata Unirii dinTimisoara si. spatiul sau amplu, cu palate colorate si decorate de jur imprejur.

Raven’s Nest, rasarituri si apusuri cu Apusenii in zare

La Raven’s Nest dormi in case vechi de 200 de ani perfect reconditionate pentru confortul turistilor, pe o stanca deasupra lumii. Iar rasariturile si apusurile de aici sunt cu adevarat de poveste!

Sulina, cel mai estic punct al Romaniei

Daca vrei sa ai senzatia de remote-ness, de departare de orice, nu trebuie sa mergi pana in varful muntilor sau la capatul pamantului. In Sulina, acest orasel de la varsarea Dunarii in mare, accesibil doar cu barca, ai fix aceasta senzatie.

Muntii Macin, peisaje din alta lume

Daca ai chef de peisaje precum in Islanda or Insulele Feroe, tot ce trebuie sa faci este sa mergi pana la cei mai batrani munti din Romania, in Dobrogea, la Muntii Macin.

Biserica Câlnic, loc de poveste

Fiecare dintre bisericile fortificate din Transilvania are o poveste aparte, iar Câlnic ocupa un loc special printre calatoriile noastre. In plus, este unul din cele cateva locuri UNESCO din Romania, asa ca daca nu ai vizitat-o inca, nu mai astepta!

Lacul Scropoasa si nuantele sale de bleu

Lacul Scropoasa, ascuns in Parcul Natural Bucegi, este una din minunile naturale ale Romaniei, in nuante intense de bleu. Poti ajunge pana la el cu masina, dar si pe un traseu montan usor, bun si de facut cu copiii.

Schitul rupestru Negru-Voda

In apropiere de Campulung Muscel am gasit unul din cele mai frumoase locuri de la noi din tara, supranumit Meteora Romaniei. Un traseu printre stanci uriase, printr-o frumoasa padure, te duce pana intr-un loc special: un schit rupestru si privelistile fabuloase pe care le poti avea de sus cu intreaga zona dinprejur.

Vulcanii noroiosi

Vulcani noroiosi nu gasesti in prea multe tari de pe glob, asa ca cei pe care ii avem in judetul Buzau, si peisajul lor lunar, sunt cu adevarat extra-speciali. Am mers de multe ori sa ne plimbam printre craterele lor noroioase, si de fiecare data suntem impresionati. Bonus points: daca ajungi aici la apus!

Cetatea Coltesti si satul Rimetea

Intamplarea face ca cetatea mea preferata din Romania, si satul preferat sa fie fix una langa celalalt: Cetatea Coltesti si satul cu case albe cu ferestre verzi Rimetea, intre Cluj si Alba. O coincidenta mai mult decat placuta, ce creaza unul din cele mai scenice locuri din Romania!

Dar acum spune-mi tu, care sunt cateva din locuri ce iti plac din Romania? Sau ce ai in plan sa vizitezi data viitoare la noi in tara?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare