Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  5 evadari de weekend din Bucuresti pentru aceasta toamna

A venit toamna, a inceput scoala, e inca pandemie, dar dorinta de explorare uneori nu tine cont de anotimp si alte amanunte. Asa ca m-am gandit sa intocmesc o lista cu cateva idei de evadari de toamna rapide, de weekend, din Bucuresti.

Conacul Maldar, o evadare din Bucuresti cu aer boieresc

Una din cele mai faine locatii de weekend dintre cele incercate de noi prin Romania este Conacul Maldar, o veche cula olteneasca, transformata pentru a primi oaspeti, cu un restaurant delicios si o curte foarte frumoasa. Situat in judetul Valcea, la distante rezonabile de alte locuri vizitate de noi anterior, si pe care le recomand mai departe, precum Ramnicu Valcea, Salina Ocnele Mari or Baile Govora, weekendul nostru la Conacul Maldar a insemnat o incursiune in lumea culelor oltenesti, o vizita la trovanti spectaculosi si la Manastirea Horezu, inscrisa UNESCO.

Shumen si Madara, istorie si arhitectura, intr-o evadare de weekend din Bucuresti de toamna faina in Bulgaria

Monumentul de la Shumen, ce poarta numele Monumentul Intemeietorilor Bulgariei, este una din capodoperele in stilul brutalist pe care le poti admira presarate prin Bulgaria, o amintire spectaculoasa, dar lasata in urma de o perioada nefericita a istoriei.

Nu foarte departe te asteapta sa o explorezi si Cetatea Shumen, ruine dintr-o epoca mult mai indepartata, intai construite de traci, consolidate de romani si bizantini, si mai apoi de bulgari in Evul Mediu. De pe zidurile ei ai o panorama frumoasa cu dealurile impadurite si Monumentul Intemeietorilor Bulgariei de vizavi.

>> Rezerva si tu un hotel in Schumen

La jumatate de ora, vecina Madara are alte minuni pentru tine. Calaretul din Madara, un basorelief gigantic inscris UNESCO, este o aparitie, dar intreg traseul prin pesteri pana sus pe platoul stancos este minunat.

>> Rezerva si tu un hotel in Madara

Shumen si Madara sunt o excursie de weekend perfecta pentru toamna, toate aceste obiective de care am povestit mai sus fiind si mai placute de vizitat intr-o temperatura mai scazuta, fara soarele care vara in acea zona este necrutator.

Marea Neagra in extrasezon, la doar o autostrada (toamna libera) distanta de Bucuresti

Pe timpul verii, previzibil in aceste conditii de pandemie cu multe restrictii la iesirea peste granita, litoralul romanesc a fost foarte aglomerat, asa ca l-am evitat. Dar marea are ceva aparte cand e capricioasa pe timp de toamna, iar o zi insorita de octombrie sau noiembrie este fantastica pentru admirat valuri. Acum cativa ani am fost intr-o plimbare off season prin Eforie, alta data printr-o Vama Veche pustie, doar noi si o plaja complet goala, iar daca vremea e urata poti vizita Constanta si al sau centru vechi si faleza, or Mangalia si faleza si vechea sa moschee, sunt niste locuri senzationale care poate cand e vreme buna de plaja nu iti vine sa le vezi.

>> Rezerva si un hotel la Marea Neagra

In plus, dat fiind ca nu te grabesti sa prinzi plaja zi-lumina, poti opri si pe drum spre mare, vei fi poate surprins cate lucruri poti face in zona litoralului fara a implica plaja. Poti chiar opri la niste locuri interesante in drum spre mare, precum Crama Rasova, Monumentul de la Straja or Adamclisi si Tropaeum Traiani.

Targoviste si Potcoava Mountain Hideaway, alt weekend trip usor de facut din Bucuresti si frumos pe timp de toamna

Dealurile de langa Targoviste, in care este ascuns Potcoava Mountain Hideaway sunt superbe in haine de toamna. Copiii nostri s-au bucurat teribil intr-un octombrie acum cativa ani de interactia cu calutii de la ferma, dar si o vizita in Targoviste si curtea sa regala este ceva de neratat, si perfect pentru o excursie de weekend de toamna.

>> Rezerva si tu un weekend la Potcoava Mountain Hideway

Poiana Brasov, weekend cu munti in culori de toamna

Aglomeratia de pe timpul verii, de pe Valea Prahovei si Brasov, s-a cam dus, dar vremea este chiar mai buna pentru trasee montane, si Bucegii sunt superbi toamna! Hoteluri vei gasi pe toate gusturile, si instalatiile de urcat pe munte functioneaza si toamna.

>> Rezerva si tu un hotel in Poiana Brasov

Brasov e si el la o aruncatura de bat, alt oras frumos al Romaniei care toamna te intampina cu un pic mai putina aglomeratie decat in sezoanele consacrate, de vara si iarna.

Pin it!

Pentru mai multe idei de excursii din Bucuresti, pe langa capitala, te invit sa citesti si 20+1 idei de excursii de o zi in jurul Bucuresti-ului si 7 idei de weekend trips din capitala.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare