Sus
  >  Descopera Romania   >  Cum a fost la hotel Pestera in inima Muntilor Bucegi

O vineri si un weekend de inceput de septembrie ne-a gasit fara nicio rezervare. Lucru care ar fi fost de neconceput pre-pandemie, si pe care si acum, in aceasta vara pandemica am reusit pana acum sa evitam. Dar de data aceasta, nimic nu se lega. Am verificat peste tot: prin satele Transilvanene, prin delta, pe la mare, pe la vecinii bulgari nu prea departe, prin Buzau, prin Bucegi. Nimic! Eram gata sa ne declaram invinsi, cand am reverificat, vineri dupa amiaza la hotel Pestera, una din optiunile ce pareau full de dimineata. Si, miracolul pandemiei combinata cu o zi ploioasa s-a intamplat, si o camera aparuse libera! Asa am petrecut noi doua zile insorite (pentru ca ploaia pana vineri la 18:00 se terminase de tot si soarele aparuse) la inaltime, in inima Muntilor Bucegi (a doua oara in acest an dupa un weekend la Stana Tarle), la 1610m altitudine, la hotel Pestera.

>> Rezerva si tu nopti la inaltime in inima muntilor la Hotel Pestera

Cum ajungi la Hotel Pestera din Bucegi?

Din Sinaia sau dinspre judetul Dambovita vei urca pe Transbucegi, iar la cabana Dichiu vei ramane pe ramura sa inspre lacul Bolboci. Pe orice parte a lacului o iei, vei ajunge dupa aproximativ jumatate de ora la hotel Pestera. De retinut insa ca varianta inspre dreapta de la baraj este drumul cu asfaltul cel mai calitativ, pe care il vei parcurge mai repede.

Cum au fost doua nopti la 1610m?

Ca intotdeauna, imi place sa petrec timp la altitudine. Ma simt revigorata, energica. Mesele sunt bune si bufet la hotel Pestera, camerele au un view extraordinar catre culmile Bucegilor. Iar supriza a venit sambata seara, cand s-a organizat, pe iarba din fata hotelului, o seara de film cu sezloange si popcorn.

Pentru copii, e loc din plin de alergat, dar si o trambulina, foarte apreciata de toti turistii mititei. Din pacate, din cauza reglementarilor actuale, piscina interioara era inchisa, dar tare ne-am fi dorit sa o testam.

>> Rezerva si tu nopti la inaltime in inima muntilor la Hotel Pestera

Ce am facut noi pornind de la hotel Pestera?

Esti deja la 1610m pe platou, asa ca Bucegii sunt ai tai. Poti face tot felul de trasee, grele sau usoare (am compilat mai demult o lista de idei de trasee usoare prin Bucegi) dupa cum iti este dorinta si conditia fizica. Vizavi practic este frumoasa Pestera Ialomitei, unde am fost de multe ori si nu am mai ajuns de data aceasta, la 5 minute este telecabina Pestera, cu care poti urca imediat la Babele si Sfinx, de unde poti porni intr-o sumedenie de trasee, inclusiv catre Varful Omu, cel mai inalt punct din Bucegi, iar cu masina in jumatate de ora ajungi la Lacul Bolboci, de unde alte carari te asteapta. Ba chiar, daca prinzi o zi cu vreme urata sus pe munte, in maxim o ora esti in Sinaia, unde gasesti activitati pentru toate gusturile. Hotelul iti pune pe noptiera o lista bine pusa la punct de activitati, un lucru tare dragut care te asteapta in camera. Plus, tot prin ei poti chiar intocmi un ghid pentru diverse trasee montane, sau obtine mai multe informatii despre orice te intereseaza sa explorezi in Bucegi. Dar sa vedem ce am ales noi sa facem!

De la hotel Pestera la Varful Omu si inapoi

Noi am pornit dis de dimineata sambata pe jos catre Varful Omu, via cascada Obarsia Ialomitei. Au urmat Varful Bucura, platoul Bucegi cu Babele si Sfinxul si inapoi la hotel, in total 7h20 de trasee montane spectaculoase, despre care am povestit pe larg intr-un alt post.

Popas in Cheile Tatarului

La cam 15 minute de hotel Pestera poti opri, pe primul drum construit intre lacul Bolboci si Pestera, intr-un loc natural tare frumos: Cheile Tatarului, unde practic incepe lacul Bolboci.

O cafea cu vedere la Lacul Bolboci

Am oprit scurt, pentru o cafea, la lacul Bolboci. Era dimineata si inca nu era aglomerat la Cabana Bolboci, asa ca am avut apele turcoaz ale lacului sub ochi in liniste deplina.

Inviorare la cabana Dichiu si crucea de deasupra sa

De cativa ani remarcasem o cruce ridicata, din beton, undeva deasupra cabanei Dichiu, in Saua Dichiu si duminica, la plecare am oprit sa urcam pana la ea, pentru a mai admira un pic peisajele Bucegilor.

>> Rezerva si tu nopti la inaltime in inima muntilor la Hotel Pestera

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare