Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la Casa Glod, in Alba

Demult eram tentati sa incercam casutele traditionale de pe un deal de la marginea satului Glod, din judetul Alba. Dar drumul din Bucuresti era suficient de lung cat sa ezitam, si pana ne decideam se si terminau weekendurile cu disponibilitate. Dar de data aceasta, in drum spre Ungaria si Croatia fiind, locatia s-a potrivit la fix, chiar inainte de inceputul autostrazii inspre vest.

Cum este la Casa Glod?

Doua casute de lemn, vechi, aduse bucata cu bucata din Maramures, reasamblate si reconditionate, asteapta turistii dornici de turism mai altfel. Una, cea din deal, are 2 camere, iar cea mai de jos are 3. Amandoua au prispe cu vederi minunate catre dealurile din jur. Pentru noi, 2 adulti si 2 copii, casuta de sus a fost configuratia perfecta.

>> Rezerva si tu cazare la Glod, Alba

Copiii au alergat toata ziua prin curtea foarte mare de la Casa Glod. Spun curte, dar in fapt este un deal intreg, dar imprejmuit de gard, asa ca nu le-am impus limite unde sa se duca si ce sa exploreze, si sunt la o varsta la care libertatea este la mare apreciere.

Dupa amiezile insa se petreceau insa in ciubarul cu apa calda, care a fost cu adevarat deliciul celor mici.

Pentru noi, cei mari, highlight-ul sederii la Casa Glod au fost rasariturile in toate nuantele de portocaliu si roz, si linistea si ceata ce se ridica incet deasupra satului.

Drumetie pe dealurile din Glod

Surpriza a fost frumusetea dealurilor pline de flori din Glod. Insotiti (si indrumati) de copiii localnici, am purces la o drumetie de cateva ore, pana la Groapa fara fund, si apoi, in sus prin padure, pana la un superb punct de belvedere asupra dealurilor cu stanci ascutite iesind din ele din zona.

Zona insa ofera mult mai multe, si cu siguranta trebuie sa revenim. Noi ne grabeam inspre Ungaria duminica dimineata, si nu am mai avut timp sa vizitam un muzeu local, dar si o mica cetate dacica in varf de deal, Cheile Glodului si cu siguranta multe-multe alte minunatii ascunse intre dealuri.

Unde am oprit pe drum inspre Casa Glod?

Data trecuta cand am fost in Alba pentru un weekend a fost la Domeniile Mar’tinutzi, si si atunci am preferat sa oprim undeva pe Valea Oltului, pentru ca drumul de peste 5h este altfel obositor pentru copii. De data aceasta am ales sa oprim doar pentru un mic popas, sa admiram Oltul si muntii din Parcul National Cozia.

>> Rezerva si tu cazare la Glod, Alba

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare