Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cu copiii pe insula Krk, Croatia

Prima insula croata, scaldata de apele Marii Adriatice, pe care am poposit, a fost Krk, unita de continent printr-un convenabil pod, ceea ce iti asigura un acces cat se poate de facil. In total am stat 3 zile pe Krk, si am explorat cateva locuri tare frumoase. Dar sa o luam pe rand!

>> Rezerva si tu un hotel pe insula Krk

Plimbare, balaceala si apus in Njivice, o statiune draguta aproape de podul de acces pe Krk

Plaja este cu pietricele in Njivice, dar cu intrare lina, asa ca prima zi aici am facut baie. A urmat o plimbare pe faleza cocheta, cu casute colorate insirate de-a lungul ei, o portie de trambulina pentru copii la locul de joaca, si un apus fabulos, cum ne obisnuise deja Croatia.

De dimineata, turcoaz intre stanci albe pe plaja Vela Plaza in Baska

Zica-se, una din cele mai frumoase plaje din Croatia este in Baska, o mica localitate de pe insula Krk. Cu o lungime de aproape 2km, Vela Plaza este strajuita de stanci albicioase, dealuri golase si silueta medievala a caselor.

Iar pentru o imagine superba de sus, tot ce trebuie sa faci este sa urci pana la biserica Sv Ivan.

Krk, capitala de insula si cetate medievala

In orasul Krk am poposit pentru un pranz intarziat, si nu aveam foarte multe asteptari, parea prea mic pe harta. Dar la fata locului, am fost impresionati de labirintul de stradute in panta ce se intindeau intre zidurile groase medievale. Ne-am plimbat peste tot, ne-am suit pe ziduri si am mancat in port, delicios.

>> Rezerva si tu un hotel pe insula Krk

Vrbnik, orasel in varf de stanca, deasupra valurilor, si vinul sau delicios

Unul din cele mai turistice locuri de pe insula Krk este simpaticul Vrbnik, unul din cele mai frumoase sate din Croatia (dupa cum singuri se lauda, dar pe buna dreptate), este de asemenea un labirint de stradute, ce insa nu se termina in ziduri groase de cetate, ci direct deasupra valurilor.

Specialitatea numarul 1 din Vrbnik, crescuta in toate vaile din jur, este vinul sau alb in nuante aurii, Žlahtina, pe care il poti testa la diferite vinarii din oras, sau direct la crama.

Dupa ce testezi Žlahtina, e rost sa testezi si cea mai stramta strada din lume, care se gaseste tot in Vrbnik (si da, este mult mai stramta decat Strada Sforii din Brasov!).

Meline si namolul medicinal, ultimul loc vizitat pe insula Krk

In drum inapoi spre pod si continent am oprit la plaja cu apa mica, si namol medicinal, din Meline, pentru a admira muntii de peste marea cea turcoaz stralucitor.

Iar la intoarcere pe continent, nu am ratat sa mai admiram o data coastele golase ale insulei Krk, si sa mai facem cateva poze cu podul ce o uneste de restul Croatiei.

>> Rezerva si tu un hotel pe insula Krk

Cam acestea au fost aventurile si explorarile noastre pe insula Krk. E timpul sa ne continuam roadtrip-ul prin Croatia.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare