Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Dubrovnik, poate cel mai celebru oras din Croatia, cu copiii

Am lasat poate cel mai cunoscut oras de coasta din Croatia pentru la final de roadtrip de 3 saptamani, si am poposit in Dubrovnik ultimele 2 nopti pe taramuri croate. Cumva, dupa Rovinj, Zadar, Split, Trogir, Sibenik, atatea orase frumoase vazute in ultimele saptamani, ma asteptam sa nu mai fiu teribil de impresionata de Dubrovnik. Dar, ca de multe ori in calatorii, m-am inselat din nou!

Inot langa zidurile Dubrovnik-ului la apus (si nu numai)

Atatea apusuri frumoase ne-a oferit Croatia, si cel din Dubrovnik, petrecut in apa si pe malul ei (stancos), langa zidurile vechii cetati, a fost cireasa de pe tort. Turnurile imprumuta din nuantele rozalii ale apusului, si se reflecta in apa marii, intr-un spectacol vizual.

Tur pe zidurile cetatii

Dupa inca o portie de inot in apa lina de dimineata, am purces la vizitat orasul vechi. Primul lucru care ne-a atras atentia? Scara ce urca pe zidurile cetatii! Turul te duce de jur imprejurul intregii cetati, si iti ofera panorame superbe, dar estimeaza-ti bine timpul la dispozitie, pentru ca este lung, de 3-4 kilometri, si vei urca si cobora prin toate turnurile de aparare ale Dubrovnik-ului.

La pas pe strazile pietruite ale vechiului Dubrovnik

Dubrovnik e o placere sa il iei la pas. Incepe pe Stradun, strada sa principala, treci pe la Palatul Rectorului, si admira fantanile lui Onofrio, construite in secolul XV. Ba chiar, printr-o arcada aproape secreta am gasit, sub ziduri, si un parc cu loc de joaca: Pile Park, cu leagane si topogane.

In cautarea locatiilor in care s-a filmat Game of Thrones

Dubrovnik este King’s Landing in Game of Thrones, si cea mai celebra locatie de filmare este Scara jesuita, cea pe care a inceput Walk of shame, in care Cersei Lannister este fortata sa parcurga orasul dezbracata. Alte locuri pe care fanii acestei serii le vor recunoaste sunt Palatul Rectorului, Poarta Ploce sau strada St Dominic.

Dubrovnik de sus, ca o constructie de jucarie

Cine a avut ideea sa construiasca telecabina ce te aduce deasupra orasului vechi Dubrovnik, este un geniu al panoramelor frumoase. De la Panorama Bar, te uiti ca la o macheta la acoperisurile rosiatice ale caselor dintre zidurile cetatii, inconjurate de marea turcoaz, un loc ce cu siguranta nu trebuie sa fie ratat intr-o vizita aici.

Cum ajungi in Dubrovnik?

Dubrovnik si regiunea sa sunt separate de restul Croatiei de o fasie prin care Bosnia si Herzegovina are acces la mare, si pentru a ajunge dinspre Split aici trebuie sa parcurgi coridorul Neum, cei 23 de kilometri de coasta ai Bosniei. Noi am intrat si un pic in Neum, pentru a vedea cum arata coasta Bosniei, si apoi ne-am continuat drumul inspre Dubrovnik. Chiar si pe timp de pandemie, coridorul Neum se tranziteaza fara nicio problema sau restrictie.

Alte variante implica un ferry din diferite alte orase ale Croatiei, sau trecind granita dinspre Muntenegru.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare