Sus
  >  Calatorii cu copii   >  8 moduri de a calatori in siguranta si distantat social in pandemia de coronavirus

In curand masurile stricte impuse pentru a preveni raspandirea noului coronavirus vor incepe sa se relaxeze, si vom putea din nou sa calatorim si sa ne plimbam. Insa pentru o vreme hotelurile mari, cu sute de camere si zeci de restaurante nu vor fi o optiune in siguranta pentru calatorit distantat social, iar cei cu dor de duca (precum noi, de altfel) care isi doresc in continuare, imediat ce se poate, sa calatoareasca, vor trebui sa se orienteze catre alte tipuri de turism, care sa iti ofere posibilitatea de izolare necesara combaterii in continuare a covid-ului. Asa ca iata 8 sugestii de la noi, testate deja de familia noastra in ultimii ani de calatorii, dar si o modalitate de turism izolat social pe care dorim sa o incercam in aceasta vara:

Citybreak la airbnb, distantare sociala in mijlocul aglomeratiei urbane

De multe ori am ales sa ne cazam in mijlocul oraselor la airbnb, aceasta fiind o optiune mai ieftina si mai convenabila pentru familiile cu mai multi copii. Si de ce nu, mai confortabila, oferindu-ti de multe ori spatiu mai mare decat o camera simpla de hotel, sau chiar si facilitati extra. Am povestit in trecut despre un airbnb cu aer imperial inchiriat in Viena or un penthouse cu jacuzzi si view la ocean in Algarve, Portugalia. In Romania am apelat la airbnb in Brasov, pentru a beneficia de jacuzzi-ul rooftop oferit de un apartament in Brasov.

Casute self catering in zone retrase

Este modul nostru preferat de weekend trips, inchiatul in totalitate a unei casute mici, pe coclauri. Asa am fost de exemplu un weekend in Harghita la Kirak Chalet, intre munti la Casuta Bunicii, in Sirnea la Casa Konigstein or la baza muntilor Fagaras la Cabana Sapte. Vezi si cateva cazari testate de noi, unde te poti distanta social, pe culoarul Rucar-Bran.

Glamping si camping, relaxare in natura, cu cortul sau rulota

Am practicat glamping de multe ori in calatoriile noastre, si e o maniera extraordinara de a te relaxa in natura, iar in plus, acum, beneficiezi asa si de distantarea sociala dorita in aceasta perioada de pandemie de coronavirus. In Romania primul glamping a fost cel de la Ursa Mica, pe care l-am vizitat cu copiii in trecut, si la care ne-am dorit mult sa reajungem si am reusit imediat dupa ridicarea restrictiilor, deoarece intre timp si-au schimbat locatia, acum fiind situati in satul Ciocanu, pe culoarul Rucar-Bran. Citeste aici cum a fost experienta noastra noua la Ursa Mica Glamping Resort.

Recent am avut si prima experienta de aventura cu autorulota! Am plecat cu casuta pe roti (inchiriata de la Joy2Wander) la drum pe la Marea Neagra si prin Dobrogea pentru un weekend, si am povestit si cum ni s-a parut acest mod de calatorie cu copiii.

>> Rezerva-ti si tu nopti la cort in confort, pentru o experienta de glamping la Ursa Mica.

Bungalow-uri in resorturi pe suprafete mari, izolare cu facilitati de hotel

O alta idee de a calatori distantat social sunt resort-urile pe suprafete mari, cum am fost weekenduri frumoase la Zaga Zaga Resort or Gura Portitei. Anul acesta am vrea sa testal satul lacustru de la Berzasca, la cazanele Dunarii, o zona tare draga noua.

Pensiuni or hoteluri mici, in zone retrase

Un alt tip de cazare pe care o alegeam mereu cu drag sunt pensiunile sau hotelurile de mici dimensiuni, cu mare grija fata de turisti, precum conacele restaurate ce impanzesc Transilvania sau Drumul Vinului Prahova or pensiunile atipice in varf de munte. Cateva optiuni de acest fel testate de noi sunt Domeniul Zabola, Daniel Castle, Raven’s Nest, Castelul Haller, Conacul Ambient, Casa Timis (fosta Conacul Domnitei Ralu), Domeniul Greaca, Conacul Vinalia, Amfiteatrul Transilvania, Mesendorf Gasthaus, Valea Verde, Domeniile Mar’tinuzzi.

>> Daca ai citit articolele noastre de mai sus, poti rezerva aici aceste frumoase hoteluri mici in zone retrase: Daniel Castle in Baraolt, Castel Haller in Ogra, Conacul Ambient in Cristian, Mesendorf Gasthaus.

Excursii de o zi de acasa, cu masina proprie

Cand mai avem cate un weekend in Bucuresti, ne place macar o zi sa exploram locurile din jurul capitalei. Am scris de multe ori despre ce am descoperit in aceste scurte incursiuni de o zi pe langa casa, dar si despre excursii de zi in locuri mai nestiute pe langa Ploiesti, or posibile destinatii usor de ajuns din Cluj.

Exploreaza propriul oras, ia-l la pas si fii turist la tine acasa

E unul din hobby-urile noastre cat suntem acasa, sa luam la pas capitala si sa fim turisti in Bucuresti. Beneficiezi de cea mai izolata social cazare, fix la tine acasa! In plus, s-ar putea sa descoperi adevarate minuni, pe care nici nu stiai ca le ai sub nas de atata vreme. Iar recent, in timpul carantinei, am descoperit pe indelete frumusetea dealurilor din jurul casei nostre din Breaza. Am scris pentru cei care vor sa gaseasca locuri mai nestiute in Bucuresti un mic articol.

Mergi hai hui cu rulota sau in roadtrip in familie

Un alt mod minunat de a calatori distantat social este sa inchiriezi (sau de ce nu sa iti cumperi) o rulota, cu care sa te plimbi cat iti pofteste inima. E adevarat ca nu poti ajunge pe cele mai prapastioase drumuri si cele mai inalge varfuri de munti, dar poti explora, izolat de restul lumii, o sumedenie de locuri frumoase.

Incearca sa ajungi in locuri mai nestiute, nu neaparat cele mai cunoscute. Poti citi aici o lista cu cateva sugestii de locuri naturale deosebite, dar mai nestiute din Romania.

Noi am practicat pana acum des roadtrip-urile, si este unul din modul nostru preferat de petrecut vacantele mai lungi (am povestit de-a lungul timpului despre roadtrip-uri minunate cu copiii in Nordul Europei, in Portugalia si Spania, in Macedonia, Oman, Ecuador sau in Georgia or pe insula Tasmania de la sud de Australia, pe Great Ocean Road tot pe continentul cangurilor, in Romania primavara or iarna de 1 decembrie) , dar in aceasta vara vrem, in premiera, sa experimentam si turismul cu rulota si copii.

PS: Citeste si despre locuri frumoase si mai nestiute din Bucuresti, cazari faine pe culoarul Rucar-Bran, 18 idei de excursii in jurul capitalei sau 5 locuri in care m-as fi carantinizat cu drag in acest lockdown.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare