Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Pe Drumul Vinului Prahova: In vizita cu copiii la Casa Timis (fosta Conacul Domnitei Ralu)

Cand nu ai chef sa pleci prea departe de Bucuresti, o excursie pe Drumul Vinului Prahova, intre Ploiesti si Buzau, poate fi o aventura minunata cu copiii. Iar weekendul nostru la Conacul Domnitei Ralu, acum redenumit Casa Timis, este una din cele mai frumoase amintiri.

Pasiunea mea pentru a vizita si vedea conace romanesti este bine cunoscuta. Dupa vizite extinse in tinutul conacelor, Covasna, dupa ce ne-am trezit intr-o camera plina cu maci in Conacul Archia de langa Deva, dupa ce am facut (recent) un tur al conacelor si castelelor din Iasi, cu innoptat la Conacul Polizu, dar si un weekend super dragut la Conacul Ambient, in Cristian, langa Brasov, de data aceasta, pentru un weekend de inceput de mai, am ales sa testam atmosfera unui conac prahovean: Casa Timis (numit cand am fost noi Conacul Domnitei Ralu).

Am ajuns pe seara cu copiii, la fix pentru o cina in curtea cocheta a conacului, asezonata din plin de vinul propriu Casa Timis. Pentru ca, cum altfel in plin Drumul vinului prahovean, conacul este inconjurat cat vezi cu ochii de dealuri pline de vita de vie.

Vara ai si o piscina, inconjurata de verdeata, ridicata pe o movila de pamant, cu vederi catre periferiile Ploiesti-ului, dar acum, inca primavara (desi o primavara foarte calduroasa), ne-am relaxat la umbra, in timp ce copiii alergau prin foisor si curte.

Ce poti face cu copiii la Casa Timis si in jur?

Conacul Domnitei Ralu este situat in periferia satului Chitorani, sat punctat de dealuri pline de vii. De altfel, asta am facut duminica dimineata, dupa un mic dejun consistent. Am plecat in sus, pe drumul de tara ce porneste din spatele conacului, si ne-am cocotat printre vii, macesi, salcami, pana sus, cand am ajuns la o panorama cu frumoasa cladire a conacului, construita in 1925, si curtea sa.

Atractii si distractii pe Drumul Vinului Prahova si imprejur

Pe distante scurte, sunt numeroase obiective turistice extrem de interesante. Bucov si parcul sau sunt la doar cativa kilometri distanta, Ploiesti te asteapta cu cateva muzee fascinante, dar si cu alte obiective prahovene nu foarte cunoscute in jur, Conacul Bellu si Muzeul Pietrei nu sunt nici ele foarte departe, iar Ferma Dacilor (unde am stat cazati anul trecut un weekend, iar acum am revenit pentru o masa delicioasa), Naeni si dealurile sale pline de surprize sau Crama Lacerta, la limita dintre judetele Prahova si Buzau, sunt la 30-40min distanta. Iar daca ai chef sa stai in jur de 1h si ceva pe drumuri frumoase printre dealuri, poti ajunge la Vulcanii Noroiosi sau Tabara de sculptura Magura, pe unde noi ne-am plimbat intreaga sambata.

Crama Muzeu 1777

Pentru duminica la pranz insa am ales alt obiectiv, in ton cu plimbarea printre vii de dimineata: Crama Muzeu 1777, o crama istorica, restaurata cu multa dragoste, unde poti asculta istorii interesante despre lumea vinului prahovean, de la o doamna evident foarte pasionata de subiect.

Concluzia e ca ne-a placut tare la Casa Timis (Conacul Domnitei Ralu), si este o excursie simpatica din Bucuresti. Poti chiar face doar un daytrip, cu pranz la conac si vizitat de obiective in jur, inspira-te din lista de mai sus!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare