Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Italia cu copiii: Gardaland si o zi plina de distractii

Unul din cele mai mari parcuri de distractii din Europa, cu copiii sau fara, se afla in Italia, pe malul lacului Garda, si poarta numele de Gardaland. La concurenta cu PortAventura din Spania sau EuropaPark din Germania, ofera vizitatorilor sai distractii pe toate gusturile, fie senzatii extreme, fie multa imaginatie sau personaje haioase pentru cei mici.

An de an am ca target sa duc copiii la cate un parc de distractii (in 2013 la Disneyland, 2014 a fost cu distractii acvatice in Dubai si in 2015, cu Ema in burtica, am vizitat Legoland in Danemarca). Iar in primavara 2016 am ales sa testam distractiile oferite de Gardaland. Ma documentasem inainte, si erau multe pe care Lucas, la inaltimea lui de 1.2m le putea bifa, dar si suficiente in care puteam merge si impreuna cu Ema cea de 9-10 luni.

O zi cu copiii la Gardaland

Am alocat vizitarii parcului doar o zi. Mi s-a parut mai mult decat suficienta, si asa a fost, mai ales gratie achizitionarii unor bilete de intrare rapida la anumite atractii mai populare. Lucas s-a distrat in toate, de la „usurelul” tractor care se plimba alene printr-o ferma de animale caraghioase (care a fost mare hit si la Ema), pana la „periculosul” Mamut, o atractie de viteza, in care te plimbai cu un trenulet cu o sina cu multe curbe si suisuri si coborasuri rapide printr-o lume inghetata.

Jumatatea adulta si masculina a familiei a testat si dintre atractiile cele mai extreme, si s-a declarat impresionat, iar mie cel mai mult mi-a placut farfuria zburatoare care te ridica deasupra parcului, de unde puteai admira imprejurimile si frumosul lac Garda.

Cum a fost cu un bebelus de cateva luni la Gardaland?

Ema a avut o zi placuta de asemenea. In parc sunt toate facilitatile pentru bebelusi (mese de schimb, scaune de copii in restaurant, camere de alaptat), si numeroase atractii permit bebelusilor sa intre in brate la parinti. Plus toate culorile, personajele si casutele de povesti au fost un mediu foarte stimulant (in mod placut) pentru varsta ei. Am avut cu noi carutul, in care s-a putut retrage, ferita de agitatie, de fiecare data cand a simtit nevoia.

Inainte de a iesi din parc, cand deja epuizasem atractiile dorite, ne-am oprit si la locul de joaca „clasic”, cu topogane, pereti de catarat si, preferatele lui Lucas, trambuline, pentru niste ultime momente de distractie inainte de a porni catre destinatia noastra pentru zilele urmatoare petrecute in jurul lacului Garda.

Unde ne-am cazat cu copiii langa Gardaland?

Pentru ca acea zi era dedicata in totalitate Gardaland, nu am vrut sa pierdem timp pe drum, asa ca ne-am cazat direct la hotelul parcului, aflat la 3 minute distanta de intrare. In plus, astfel copiii au fost introdusi in atmosfera parcului de distractii inca de seara, multe personaje regasindu-se printre decoratiunile hotelului. Hotelul vara ofera in plus si un mini parc acvatic cu mai multe piscine, dar noi, primavara fiind, nu am putut beneficia, ci doar ne-am plimbat prin curtea interioara, cu fantani arteziene.

Camera a fost un bonus, rezervasem o „themed room” fara sa stim prea bine ce inseamna, si am avut o surpriza de a primi o camera magica, ca o casuta de lemn in padure, care a amuzat pe ambii copii.

Ne-a placut mult vizita in Gardaland cu copiii, si ne-am distrat de la mic la mare, si de abia asteptam la anul sa vedem ce parc de distractii ne va face cu ochiul.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare