Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Romania cu copiii: 3 zile de soare, 3 trasee pe munte, in 4

Weekendul trecut am fost la mare, dar cu doua saptamani inainte, profitind tot de o vreme impecabila, am poposit cateva zile la munte, la Vila Cascada, baza noastra pentru 3 excursii pe munte, in premiera impreuna cu Ema cea mica, 3 trasee montane usor de facut cu copiii, dar spectaculoase sub soarele de toamna.

Traseu montan usor cu copiii in Bucegi: Catre Cascada Urlatoare

In prima zi am inceput usor. Din Busteni (desi se putea si din Poiana Tapului, unde stateam, am pornit din Busteni pentru ca intai incercasem sa urcam sus la Babele cu telecabina, ceea ce nu am reusit din cauza unei cozi imense) am purces pe drumul spre Cascada Urlatoare (unde mai fusesem cu un Lucas mic, pe atunci carat in rucsac). Traseul este usor, iar copiii de peste 4 ani cu care eram l-au parcurs fara probleme, cam intr-o ora si un pic. Ema nu a avut nici ea probleme, a profitat de aerul curat si mersul leganat si a dormit purtata si linistita.

De la cota 2000 la cota 1400: la vale cu copiii pe un traseu pe munte cu privelisti frumoase

A doua zi, dupa o odihna sanatoasa pentru cei mici, ne-am orientat catre Sinaia. Am urcat cu gondola pana la cota 1400, am continuat drumul cu telecabina mare pana la Cota 2000, si de acolo am luat-o la vale inapoi la 1400, pe un traseu de aproximativ 1 ora, care din nou nu a prezentat vreo dificultate pentru copii.

Poate cel mai spectaculos traseu montan usor de facut cu copiii in Bucegi: De la Babele la Crucea Eroilor

Ultima zi trebuia sa ne intoarcem la Bucuresti. Dar cand am vazut soarele stralucitor pe cer, nu am rezistat si am mai urcat o data pe munte.

De data aceasta nu mai era zi de weekend, si am prins telecabina din Busteni fara coada prea mare, asa ca am putut ajunge la Babele, de unde am pornit prin gol alpin pana la Cruce. Dintre toate cele 3 zilele, acesta a fost cel mai greu traseu pentru Lucas, un pic mai lung si mai denivelat decat cele 2 precedente, dar totusi suficient de usor cat sa nu il prost dispuna. Ema nu a avut niciun stres din nou, s-a trezit la popasul din dreptul Crucii Caraiman, dar a adormit rapid la loc cand am reinceput sa mergem.

Dupa 3 zile de munte cu copiii am revenit in Bucuresti bronzati toti pe fata (inclusiv mica bebelina), si dornici sa repetam cat de curand experienta.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare