Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Din Sinaia pana la Stana regala, un traseu pe munte usor de facut cu copiii

Am ajuns din Sinaia la Stana Regala intr-un noiembrie insorit, insotiti evident de copiii nostri, si ne-am bucurat tare mult de peisaje si de natura.

Cum ajungi din Sinaia la Stana Regala (cu copiii sau fara)?

Poti ajunge in aceasta poiana tare simpatica intr-o plimbare usoara, pe Poteca Regala ce porneste din Sinaia, dar intersecteaza drumul vechi spre cota 1400, de la Cabana Schiorilor in mai multe locuri, astfel incat in functie de energie si timp iti poti customiza durata totala a plimbarii (poti chiar ajunge cu masina pana aproape de poiana).

Aici era amenajata si o terasa in trecut, insa in noiembrie 2016 era total distrusa si dezafectata, si nu stiu care sunt planurile pe viitor. Au ramas insa niste carute rustice, si buturugi amenajate pentru a te odihni un pic, pe care copiii le-au explorat cu entuziasm.

Stancile Franz Josef, panorama cu Valea Prahovei

Dupa ce admiri frumusetea poienii, poti urca printre stanci, pana la punctul de panorama asupra Vaii Prahovei, Stancile Franz Josef, catre care te duce o carare un pic abrupta, prin padure.

 

Popas la Stanca Sf Ana in drum spre Stana Regala

La Stanca Sf Ana poti opri, cu un mic detur, in drum spre Stana Regala, sau poti ajunge la ea direct cu masina, urcind pe drumul spre Cota 1400, si parcind la intersectia spre Stana Regala. De la drumul de masina este o drumetie foarte usoara (vezi mai multe drumetii usoare cu copiii prin Bucegi), maxim 30 de minute iti va lua dus intors drumul pana la aceasta stanca maiestuoasa.

Micul schit rupestru de la baza Stancii Sf Ana este practic primul loc religios din zona Vaii Prahovei. Deasupra grotei cu icoane si lumanari pe care o gasesti azi, vei vedea doua picturi pe peretele scancos, dar si cateva basoreliefuri. Un loc placut si tihnit, care merita vizitat.

In total, Stana Regala este o plimbare de cateva ore, tare placuta, din Sinaia, un traseu bun de obisnuit copiii cu mersul pe munte. Dupa cum spuneam, noi am fost toamna tarziu, dar era vreme de tricou si geaca subtire (de altfel in ultimii 2-3 ani am prins numai vreme buna la sfarsit de toamna la munte – acum 3 ani am mers cu Lucas pentru prima data la Cascada Urlatoare, iar acum 2 ani am introdus-o pe Ema de 2 luni in ceea ce inseamna o plimbare montana cu 3 trasee usoare la Cascada Urlatoare, Cota 2000 si Crucea Caraiman). Primavara, intreaga poiana se umple de flori, si peisajul se coloreaza.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare