Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Weekend cu copiii: Craiova, orasul parcurilor frumoase

De multa vreme vroiam sa poposim cu copiii in Craiova, capitala Baniei, pentru a ne plimba pret de un weekend prin celebrul parc Nicolae Romanescu, din care vazusem atatea poze superbe, si de care auzisem atatea cuvinte de lauda.

Dar pana in aceasta toamna, desi tranzitasem Craiova de cateva ori, in drum de la sau spre alte obiective, planurile nu se legasera si nu reusisem sa o vizitam mai in amanunt.

Cu copiii la muzeu in Craiova

Insa in aceasta toamna, astrele au tinut cu noi, si intr-un weekend initial prevazut ploios, care insa s-a dovedit insorit, am ajuns in Craiova. Pentru ca sambata a inceput insa cu ceata, primul obiectiv vizitat nu a fost faimosul parc, ci un muzeu, Muzeul de istorie al Olteniei, care i-a tinut ocupati pe copii cateva ore, si care s-a dovedit foarte bine organizat si extrem de interesant.

Parcul Nicolae Romanescu, unul din cele mai frumoase parcuri din Romania

De abia a doua zi, pe un soare tomnatic, am ajuns in faimosul parc. Parcul Nicolae Romanescu (purtind numele primarului Craiovei din acea perioada) a fost planuit in 1900 (si medaliat in acelasi an pentru proiectul sau la Expozitia Internationala de la Paris) de arhitectul francez Édouard Redont, si construit in 1901 pe o suprafata imensa, de 96 de hectare.

Am admirat Podul suspendat (inchis insa in acest moment), raul care curge agale printre copaci, cu insulite si poduri decorative, Castelul Fermecat, un castel (fost restaurant) aflat pe unul dintre dealuri, în apropierea podului, acum fiind obiectiv turistic, niste ruine foarte scenice. De asemenea, intr-o parte a parcului se afla Gradina zoologica, una din cele mai vechi din Romania, care este cu acces complet gratuit, si integrata in parc, nu separata de acesta.

Gradina botanica, inca un parc frumos bun de plimbat cu copiii prin Craiova

Daca nu te-ai saturat de plimbari in natura urbana, Craiova mai are un alt parc absolut superb, desi mai micut un pic, insa la fel de atent ingrijit. Este vorba de Gradina Botanica, de asemenea cu acces gratuit, in care poti intra din mai multe strazi dintre blocuri si case, cu lacuri superb amenajate, intinderi verzi cat cuprinde, dar si o mica zona japoneza sau o pista de alergat.

Centrul vechi din Craiova, case frumoase si restaurante bune

Iar apoi, daca vrei sa variezi un pic scenografia plimbarilor, poti poposi in centrul vechi al orasului, pietonal, care aduce un pic cu centrul vechi al Bucuresti-ului, insa o zona mult mai aerisita, desi tot plina de restaurante, baruri si cafenele. Din cand in cand, ziduri vechi de case aduc la viata epoci trecute, prin picturi murale gigantice ce infatiseaza vremuri de demult.

La ce hotel ne-am cazat cu copiii in Craiova?

Am profitat de recent deschisul Ramada Plaza din Craiova, in special datorita piscinei incalzite, asa ca acolo ne-am petrecut intreg weekendul. Camera a fost mare si incapatoare, si copiii s-au distrat dupa ce s-a intunecat, si nu am mai putut sa ne plimbam prin parcurile orasului, la inot si balaceala.

Unde am mancat cu copiii in Craiova?

Craiova ne-a surprins cu o sumedenie de restaurante foarte dragute din punct de vedere al design-ului, si foarte bune din punct de vedere al mancarii. Am testat:
Nobel Cuisine, un restaurant in nuante de roz bonbon, cu o mancare absolut delicioasa, la care cu greu am gasit o masa libera

Iberico – pe un colt in centrul vechi, cu tapas, quesadilla si multa sangria

Ecler – la intrarea pe una din pietonalele centrului vechi, am testat ecleruri cu fistic si cafea.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare