Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  La pas prin Bucuresti: Gradina botanica

Nu are nici pe departe naturaletea frumoasa a gradinilor botanice din Cape Town, sau exotismul parcurilor florale din Tenerife, si nici la amenajari nu se compara cu cele vizitate in Craiova, Jibou ori Cluj, la noi in tara. Insa Gradina Botanica din Bucuresti are farmecul ei, si, pana la urma, este un parc in plus bun de plimbare. Si in fiecare sezon cald (sau nu neaparat, chiar si pe frig) tinem sa ii facem o vizita, parte a explorarii anuale a muzeelor in aer liber din Bucuresti.

Noi am fost ultima oara in Gradina botanica din Bucuresti intr-o zi de toamna, si, ca deobicei, copiii au fost atrasi indeosebi de zona japoneza, cu podetul ei rosu, dar si de zona montana, „de hike” cum o numesc ei (o alta Gradina Japoneza se gaseste si in Parcul Herastrau).

Ne-am plimbat printre aranjamentele florale din apropierea intrarii insa cred cel mai mult, Ema fiind in etapa in care isi doreste sa miroasa florile insistent si cu pasiune.

Pentru ca vremea era inca foarte calda, am testat si noua cafenea deschisa in vecinatatea serelor, pentru un croisant in aer liber.

Pe oriunde calatorim, daca zaresc in ghidurile turistice gradini botanice, le vizitam. Iar in Romania, am pe lista mea de must-visit gradinile botanice din Galati si Jibou, despre care am auzit ca sunt cu adevarat deosebite, dar si pe cea din Ploiesti, pentru ca ajungem des in zona.