Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la Domeniile Panciu?

In cautarea de noi destinatii de weekend din Bucuresti, ne-am indreptat ochii catre un judet nu tocmai departe de capitala, catre Vrancea si viile sale, si am descoperit un loc minunat de vizitat cu copiii: Domeniile Panciu, unde am petrecut doua zile in linistea caracteristica zonelor viticole, zone in care ne place sa poposim din cand in cand. (Vezi si la ce alte crame din Romania am mai ajuns!)

Cum este cazarea si ce poti face cu copiii la Domeniile Panciu?

Te vei caza in camere duble, cochete, in mijlocul viei. Din pacate nu sunt si variante pentru family, asa ca am optat pentru doua camere. Vara ai si o piscina in curtea interioara a hotelului, iar locul de joaca a incantat pe toti copiii, fiind dotat cu trambulina, leagan, si topogan. Inauntru, langa receptie, copiii s-au jucat seara ping pong si biliard.

>> Rezerva un weekend la Domeniile Panciu Winnery & Resort

Placerea mea a fost insa sa ma plimb prin vii. Desi, fiind primavara, nu sunt inca infrunzite, a fost tare frumos sa ne plimbam pe aleile amenajate, pana la cateva foisoare/puncte de belvedere, de unde ai o panorama frumoasa catre Magura Odobestiului, munticelul de vizavi.

Apusurile de la terasa restauranului de pe Domeniile Panciu sunt fabuloase, si se „servesc” cu un pahar de frizzante, cidru ori vin rosu.

Seara ne-am strans in jurul focului de tabara de la marginea viilor, un sfarsit perfect de zi linistita.

>> Rezerva un weekend la Domeniile Panciu Winnery & Resort

Ce am vizitat de la Domeniile Panciu?

De la Domeniile Panciu poti vizita cu usurinta cam orice in Vrancea. Iata ce traseu de weekend am avut noi!

Focul Viu, Manastirea fortificata de la Mera si raul Milcov, plimbari usoare de sambata

Manastirea fortificata de la Mera, singura de acest tip din Vrancea, sede deasupra Milcov-ului, pe malul sau stang, din anul 1685, ctitorie a familiei Cantemir. Fiind aproape de granita dintre Muntenia si Moldova, Mera are o arhitectura deosebita, traditional moldoveneasca, insa cu puternice inspiratii din Muntenia. Din pacate, biserica era inchisa, dar am explorat curtea manastirii, ruinele zidurilor de aparare, si fantana pe jumatate ingropata din spatele bisericii.

Nu doar in Buzau este un foc viu (pe care nici pana acum nu am reusit sa il vizitam), ci si in Vrancea, deasupra satului Andreiasu de Jos, intr-un peisaj exceptional de verde. Copiii au fost fascinati sa vada focul ce iese din pamant, si gazul ce bolborosea din gropi. Un fenomen natural ce merita cu prisosinta vazut, cu un traseu usor de la parcarea auto.

Ultima oprire inainte de a ne intoarce pentru un pranz tarziu la Domeniile Panciu a fost pe malurile abrupte ale Milcovului, atunci cand el traverseaza Pădurea Reghiu – Scruntaru, rezervatie naturala, unde sunt amenajate cateva locuri de popas.

Drumetie cu copiii prin Cheile Tisitei

Duminica, dupa un mic dejun in aceeasi priveliste frumoasa la Domeniile Panciu, am facut checkout (nu intainte de a lua pentru acasa cateva produse locale de la magazin), si ne-am indreptat, la o ora cu masina distanta, catre un traseu pe care ne doream mult sa ajungem, incat de cand am petrecut alt weekend vrancean, la Zaga Zaga Resort: Cheile Tisitei. Citeste mai multe despre cum a fost cu copiii prin Cheile Tisitei, am detaliat intr-un articol separat.

Am poposit apoi si la Cascada Putnei, si am purces din nou la drum, 3 ore si ceva inapoi in Bucuresti. In Vrancea cu siguranta trebuie sa revenim, mai sunt atatea locuri de vazut, iar la Domeniile Panciu am reveni cand via e plina de struguri, pentru un peisaj diferit.

>> Rezerva un weekend la Domeniile Panciu Winnery & Resort

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare