Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Calatorii cu copiii: Prin Tulcea si la Satul Pescaresc Traditional

Tulcea, poarta principala de intrare in fascinanta Delta Dunarii, nu este doar atat, ci este un mic oras ce merita cu prisosinta atentia turistului, si cu cateva atractii numai bune de vizitat cu copiii.

 

Plimbare si pranz cu copiii pe faleza din Tulcea

 

 

 

 

Primul contact il vei avea cu atmosfera orasului la o plimbare pe faleza lunga, presarata de restaurante si cateva hoteluri. Tot de aici poti lua si diferite excursii de o zi prin Delta, sau transferuri catre cazari in localitati care pot fi ajunse doar pe calea apei, cum ar fi Sulina, Sf Gheorghe ori Mila 23.

Noi, la intoarcerea din ultimul weekend petrecut in Delta, la Sulina, la un hotel plutitor, am testat barul de peste de pe faleza, Ivan Pescar Fish Bar, gustind multe din specialitatile locale.

O dupa amiaza haioasa cu copiii la acvariul din Tulcea

De la faleza in cateva minute poti ajunge la un obiectiv foarte interesant, care sa te faca sa aprofundezi mai bine fauna locala a Deltei, Acvariul si Centrul de Ecoturism Delta Dunarii, pe care noi l-am vizitat in alte ocazii, si de data aceasta l-am sarit, dar la o prima vizita in Tulcea merita cu prisosinta.

Plimbare de cateva ore printr-un Sat Pescaresc Traditional

De data aceasta am oprit la mai nou deschis-ul Sat Pescaresc Traditional, aflat pe un deal in periferia Tulcei, care iti prezinta viata in Delta din alt unghi, prin casele traditionale din fiecare sat si oras in parte.

Satul Pescaresc Traditional este impartit in 3 alei mari, purtind fiecare numele unuia din cele 3 canale prin care Dunarea se varsa in mare: Sf Gheorghe, Sulina si Chilia. Iar de-a lungul acestor alei, micile case pescaresti, vopsite in alb, bleu sau verde, fiecare etichetata cu numele orasului pe care il reprezinta, te asteapta sa le calci pragul. Si interiorul reflecta prin mobilier si decoratiuni viata din aceasta zona unica a Romaniei.

Sus in varful dealului, doua mori de vant si o biserica de piatra vegheaza semete restul satului.

In timp ce te plimbi intre casute te poti delecta si cu privelistea in vale, cu Tulcea si cateva canale limitrofe.

La iesire, in parcare, urmeaza sa se deschida o Cherhana traditionala, in septembrie 2018 inca in lucru, dar copiii s-au bucurat tare de prezenta unei barci in care s-au putut urca si si-au imaginat, fara legatura cu locatia in care ne aflam, ca sunt Maui si Vaiana navigind pe ocean.

Panorame de sus cu Tulcea si Dobrogea

Vizita in Tulcea se poate incheia pe un alt deal, urcind scarile impozantului Monument al Independentei, de la care poti privi, in zilele senine, pana inspre Ucraina, cu care de altfel impartim unica Delta Dunarii.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare