Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Curtea de Arges si ce poti vizita o zi cu copiii

Cand auzi Curtea de Arges te gandesti automat la Manastirea Curtea de Arges si legenda Mesterului Manole. Dar frumosul lacas de cult nu este singurul loc pe care il poti vedea in orasul de la poalele muntilor. Sa o luam pe rand!

Curtea Domneasca din Curtea de Arges

Nu doar la Targoviste putem vizita ruine ce povestesc istoria domnitorilor Tarii Romanesti, ci si la Curtea de Arges. Un ansamblu monumental putin vizitat insa, cu o biserica din secolul XIII, Ctitorie a lui Basarab I, pictata superb, cu o fresca rara, mai sunt doar cateva in lume cu aceasta ipostaza, infatisind-o pe Fecioara Maria gravida.

In curtea mare (si verde) a ansamblului poti vedea ruinele caselor domnesti ale lui Neagoe Basarab si Basarb I, o casa traditional argeseana si doua turnuri de poarta, cu arhitectura frumoasa si bine conservate.

Manastirea Curtea de Arges, cel mai cunoscut loc din judet

Daca la Curtea Domneasca era liniste si pace, Manastirea Curtea de Arges era inconjurata de vanzatori de orice, si plina ochi de turisti. Am intrat insa in frumoasa biserica, un exemplu superb de arta si arhitectura medievala, dar nu am poposit prea mult prin curte, nu eram oricum la prima vizita. Chiar la intrare a fost contruita o noua biserica rosiatica, unde acum se oficiaza slujbele religioase.

Fantana Mesterului Manole si lacul cu rate

Mai mult am poposit vizavi de incinta manastirii, in parcul ce inconjoara Fantana Mesterului Manole, unde am regasit linistea si am stat sa admiram ratele de pe un mic lac artificial.

Misterioasa ruina a bisericii San Nicoara, din varful unui deal deasupra orasului Curtea de Arges

Ruine misterioase vegheaza de pe dealul de langa Curtea Domneasca. O veche biserica, cu arhitectura romano-catolică, din care au mai ramas doar ziduri pe jumatate daramate, este insotita de multe legende ce mentioneaza tuneluri secrete, si poarta si numele de Biserica Doamnei, fiind se pare o ctitorie de sotie de voievod.

Casa Ciolculestilor, un exemplu de arhitectura traditionala din Muntenia, similara cu cea desenata pe bancnot de 100 de lei

Am mai vizitat in iunie, in Buzau, Casa cu blazoane, un alt exemplu arhitectural al caselor traditionale din Muntenia, impecabil renovat, iar acum, in Curtea de Arges, am trecut pe langa Casa Ciolculestilor, monument istoric din 1851, actualmente notariat, si am admirat-o din strada..

Pastravaria Zavoi, un loc linistit in periferia orasului

Noi chiar am dormit o noapte la Pastravaria Zavoi, la casute simpatice de lemn, pe malul lacului, dar puteti veni doar pentru o vizita si o masa la restaurantul cu specific pescaresc din complex.

>> Rezerva o casuta A frame la Pastravaria Zavoi

Ce poti vizita in jurul orasului Curtea de Arges?

La doi pasi de Curtea de Arges incepe Transfagarasan, iar la intrarea pe el te asteapta Cetatea Poenari si Barajul Vidraru, doua din cele mai cunoscute locuri turistice din Arges. Daca urmezi serpentinele drumului (deschis doar pe timp de vara) vei ajunge la Lacul Balea (uite cum arata lacul si Hotelul de gheata iarna), si, apoi, pe drum spre Sibiu, la Cascada Balea.

Nu departe de Curtea de Arges poti opri si in Pitesti, si la frumoasele conace din jurul sau: Vila Florica sau Conacul Golescu.

Alte obiective interesante in judetul Arges se gasesc in jurul orasului Campulung Muscel.

Unde ne-am cazat cu copiii in Curtea de Arges?

Am gasit in Curtea de Arges un hotel mic, dar foarte dragut, cu design minimalist, pe numele lui Subcarpati. Am avut aici tot ce am avut nevoie: un restaurant foarte bun, o crama bine dotata si un loc de joaca maricel in fata hotelului.

>> Rezerva si tu o noapte la Hotelul Subcarpati

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare