Sus
  >  Calatorii cu copii   >  In vizita la 2 conace langa Pitesti: Vila Florica si Conacul Golescu

Conacul Golescu, o plimbare in natura si istorie

Pe numele sau intreg Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, este adapostit in frumosul Conac Golescu, la cativa kilometri de Pitesti, pe fosta mosie a Golestilor. Pe langa superbul conac, puteti vizita pe domeniu mai multe atractii precum prima școală gratuită obștească în limba română din Țara Românească, Foișorul lui Tudor Vladimirescu, si un muzeu al satului, in aer liber, unde puteti sa va intalniti si cu cativa caluti si alte animale.

Vila Florica, Conacul Bratienilor din Stefanesti

Vecinii Golestilor erau nimeni altii decat Bratienii, a caror mosie se intindea imediat langa, acum actualul sat Stefanesti, langa Pitesti. Vila Florica, numita in amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este una din cele mai frumoase case boieresti din Romania. Din pacate, mare parte din bogatia interiorului, cat si colectia de carti, au fost distruse in timpul comunismului, dar au supravietuit bibliotecile incastrate in pereti, in fiecare nivel al casei, cat si decoratiile antice exterioare: fragmente de capiteluri aduse de la Histria si basorelieful cu motivul „Cavalerului trac”, ce ne-a adus aminte de Calaretul din Madara. Vizita este in grup, insotit de un ghid si te poarta prin toate camerele conacului, unele reamenajate cu mobila similara, de epoca, altele cu panouri cu informatii despre familia Bratianu.

Poti face si o plimbare pe domeniu, pana la un grup statuar reprezentind 3 vulturi, pe o carare in trepte prin padure, iar apoi, cu intrare separata, poti vizita si Capela familiei Bratianu, acum biserica pe cont propriu. Pe domeniu mai existau si o fermă, cramă, gară şi chiar un observator astronomic.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare