Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la Casele de oaspeti ale Contelui Kalnoky in Covasna

Castelul Kalnoky din Miclosoara l-am vizitat acum multi ani, cu ocazia unui alt weekend cu copiii prin Covasna, si inca de atunci imi doream sa vedem cum sunt si Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky, aflate la cateva minute de castel. Si, cu ocazia unei invitatii de la EXIMTUR, am stat la ele intr-un weekend cu soare de primavara. Si am avut una dintre cele mai celebre camere de aici, Camera Printului, devenit intre timp Rege.

Cum sunt casele de oaspeti ale Contelui Kalnoky?

Casele sunt case vechi, reconditionate, asezate in jurul a doua curti imense, foarte foarte verzi, situate la distanta de 3 minute pe jos in satul Miclosoara. Sunt doua oaze de calm, cu adevarat, si noi am apreciat foarte mult spatiul mare de alergat pentru copii, dar inchis de lumea exterioara. Ai nostri au jucat obsesiv frisbee in iarba, de altfel.

Noi am avut Prince Suite, numit dupa Printul Charles, acum Rege, bineinteles, bun prieten al Contelui Kalnoky, si care viziteaza des casele de oaspeti si doarme aici uneori. Apartamentul este perfect insa nu doar pentru regi, ci si pentru o familie de 4 cum suntem noi. Are un dormitor cu pat dublu, si un living, decorat foarte cochet, si cu o superba soba de teracota alba, cu o canapea extensibila in care dorm lejer doi copii mari ca ai nostri.

Din apartamentul nostru, mai precis din baia de dimensiuni generoase, aveam acces direct catre sauna comuna a casutelor.

Fiecare dintre cele doua curti are cate un imens ciubar in centru, si, acvatici cum suntem, bineinteles ca am rugat pe cei de la cazare sa il incalzeasca pentru seara de sambata, asa ca dupa cina am stat cateva ore bune sa admiram stelele vizibile bine pe cerul Covasnei.

Cina se serveste la lumina semineului si a lumanarilor, intr-o crama de piatra sub pamant, si include feluri traditionale ale zonei, gatite impecabil, si o selectie foarte buna de vinuri romanesti. Ne-au ramas in suflet sarmalele in foi de varza, dar si ciorba de vacanta!

Micul dejun are propria sa zona, o alta casuta luminoasa, si cu terasa. La cerere prealabila, aici poti manca si pranz, dar trebuie sa anunti din timp.

O alta activitate pe care cei de la Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky o ofera turistilor cazati la ei este un atelier in care sa inveti sa faci traditionalul Kurtos Kalacs, desertul preferat din Covasna. Am participat, tot aici, dar in curtea Castelului Kalnoky, la un atelier de acest gen, cu Lucas pe atunci mic si Ema bebe, si acum nu am ezitat sa ne inscriem cand am aflat ca se organizeaza unul sambata dupa amiaza. Atelierul de data aceasta a avut loc la Stone Pub, un mic bar-cafenea vizavi de castel.

Ce poti face in apropiere de Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky?

Evident, sa vizitati si Castelul Kalnoky, care este la 5 minute distanta pe jos. Este o mica bijuterie a Transilvaniei, ascunsa dupa porti mari de ochii curiosi. Cei de la cazare se ocupa si de administrarea castelului, astfel incat cu ei poti aranja direct vizita, care in general este ghidata. Daca nu esti cazat, bilete se cumpara la Stone Pub, vizavi.

Dar o gramada de atractii se gasesc la maxim jumatate de ora cu masina, in jur. Moara de apa de la Batanii Mici i-a fermecat pe copii, Castelul Daniel e alta proprietate cu aer nobil la care te poti caza, nu departe, dar si opri pentru un pranz, celalat Castel Daniel din Varghis se poate vizita sunind la un localnic care se ocupa. Tot in apropiere poti vedea izvorul de apa minerala de la Biborteni, in fata fabricii de imbuteliere, si gusta direct de la sursa apa.

Inca nu multi kilometri prin padure, ajungi la una din cele mai faina atractii naturale din Covasna: Cheile Varghisului. Nu este prima oara cand facem acest traseu, dar e mereu o placere sa te plimbi pe marginea raului Varghis, printre stanci si pesteri, si peste 11 podete atarnate. Traseul nu este greu, si poate fi facut si de copii cu un pic de ajutor in cateva zone mici.

La aproximativ 40 de minute de Miclosoara este orasul Sf. Gheorghe, in care noi revenim cu placere de fiecare data. Parcul Elisabeta este placut plimbarilor, are un lac cu testoase si un loc de joaca generos, iar pe marginea sa restaurantul INdiVINO e mereu un stop delicios. Statuia modernista a Sf Gheorghe calare pe balaur, desi controversata, smulge zambete copiilor de fiecare data.

De data aceasta am fost si la muzeu, la Muzeul cinegetic al Tinutului Secuiesc, care ne-a amintit de cel de la Posada, doar ca la dimensiuni mai mici, insa la fel de interesant. Aici ai si o expozitie dedicata Africii, de asemenea.

Un pont interesant pentru vacante faine prin Romania, aflat cu ocazia acestui weekend in Covasna

Am aflat cu aceasta ocazie un pont interesant pentru cei, care ca si noi, vor experiente cat mai interesante, originale si autentice prin propria tara. Daca ai vouchere de vacanta, poti plati cu ele inclusiv asemenea cazari inedite, precum Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky, prin intermediul ofertei EXIMTUR, una din cele mai vechi agentii de turism de la noi, cu experienta de peste 30 de ani de vacante reusite prin Romania.

>> Daca nu stii exact cum se poate plati cu vouchere de vacanta orice cazare prin intermediul Eximtur, au la ei pe site un articol foarte detaliat, cu multe informatii utile.

Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky se gasesc in oferta Eximtur, alaturi de alte castele si conace faine.

Weekendul nostru la Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky nu a fost, bineinteles, prima noastra incursiune in Tinutul Conacelor, Covasna. Daca mai vrei idei despre ce poti vedea in aceasta zona, iti las mai jos o lista de articole mai vechi.

>> Cum a fost la Daniel Castle
>> Kormos Residence – cazare intre ursi la o fosta casa de protocol a lui Ceausescu
>> Un weekend la Conacul Benke
>> Balvanyos, una din cele mai faine zone de SPA de la noi din tara
>> Intalnire cu mistreti prin padurile Covasnei
>> Dobrica Hunting Lodge, cazare in mijlocul padurii
>> Gaal Kuria, un conac cochet
>> Cu copiii la Domeniul Zabala

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare