Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cu copiii in Transilvania: Un weekend de spa si plimbari la Balvanyos

Am fost acum 5 ani la Balvanyos Hotel, cu un Lucas mic de aproximativ 1 an si cateva luni. Pe atunci, Grand Hotel Balvanyos era doar un hotel simplu, fara niciun spa, in mijlocul muntilor, popas convenabil de pauza de masa cand vizitezi lacul Sf Ana. Stiu ca de atunci m-am intrebat, in zona cu multe izvoare, sa nu aiba macar o piscina.

Probabil cineva a rezonat in ganduri cu mine, si acum, 5 ani mai tarziu, Balvanyos este dotat cu un SPA impresionant, poate cel mai frumos din cate am vizitat in Romania in ultimii ani.

Noi am ajuns la granita dintre judetele Harghita si Covasna, la Balvanyos, intr-un weekend inca de iarna la jumatate de martie, impreuna cu un grup cu multi copiii. Hotelul este simpatic inca de la intrare, cu un bar confortabil, cu semineu, pian si crama de vinuri, si, alaturi, cu un restaurant de dimensiuni incapatoare (desi depasiti aparent de numarul de oameni prezenti la fiecare masa – am nimerit impreuna cu un grup mare, la teambuilding sau conferinta).

Ce poti face la Balvanyos Resort&Spa cu copiii?

In paralel cu plimbarile in natura inconjuratoare, cu siguranta trebuie musai o vizita (sau mai multe, asa cum a fost cazul la noi) la Grand Santerra SPA, complexul de piscine lipit de hotelul Balvanyos, intr-o cladire de sticla, cu view catre brazi si munti. Inauntru poti alege intre numeroase piscine, mai calde sau mai reci, cu apa de izvor sau apa sarata, avind in oferta inclusiv un jacuzzi afara, o piscina cu apa sarata tot la aer curat, o camera cu pereti de sare sau o sauna secuiasca unde miroase frumos a lemn de brad. Noi cred ca am petrecut cate 3-4 ore in fiecare dintre cele 2 zile in care am fost cazati la Balvanyos balacindu-ne preponderent in piscinele cu apa calda.

Plimbari in natura, in jurul hotelului Balvanyos, cand te saturi de relaxare la spa

Cand te saturi de balaceala, nici zona din jurul hotelului nu este de ignorat. Cel mai mare obiectiv natural este Lacul Sf Ana, vulcanic, la 10-15km de Balvanyos Resort. In weekendul in care am fost noi a nins, si am avut parte de o panorama superba cu lacul inghetat si brazii albiti de zapada. Acum 5 ani am ajuns vara (atunci cazati la Tusnad), si ne-am plimbat mai mult in zona, am facut turul lacului si am vizitat Tinovul Mohos, o rezervatie naturala in apropiere.

Chiar din fata hotelului pornesc si numeroase alte trasee prin padure, catre diferite obiective turistice de origine vulcanica: Pestera Sulfuroasa (cea mai mare mofeta din Europa), Pestera Ucigasa sau Cimitirul Pasarilor. Putin mai departe, vara, sunt organizate in padure piscine naturale, precum Baile Apor sau Baile Mikes. Iar din statiunea Balvanyos Bai poti ajunge dupa un hike de cativa kilometri la ruinele cetatii Balvanyos. Noi am fost intr-o perioada cam ploioasa, si cu ursi cam flamanzi conform spuselor celor de la hotel, asa ca am fost sfatuiti sa mergem doar pana la Pestera Sulfuroasa, in muntele Puturosu, un traseu cam de 1h daca este facut cu copiii, printr-o padure foarte scenica. Vom reveni cu siguranta pe timp de vara pentru a testa Baile Mikes si Apor.

Daca mai au energie copiii, langa hotel este organizat un parc de aventura cu trasee printre copaci si tiroliene, un mic loc de joaca si o mini ferma de animale.

A fost un weekend tare simpatic, si as reveni cu placere. Atat pentru a mai explora prin padurile din jur, cat si pentru a mai vizita o data spa-ul simpatic. Poate data viitoare vom face rezervare din vreme (nu last minute ca acum), si vom prinde unul din apartamentele disponibile, in care sa incapem si mai confortabil in familia noastra de 4.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare