Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2012 - Vara, niciun weekend in Bucuresti   >  Niciun weekend in Bucuresti: Editia de iulie-august

In ultima luna jumatate ne-am respectat cu sfiintenie rezolutia: niciun weekend in Bucuresti. Este poate cea mai buna decizie din acest an, si a inclus decizii de cumparare de bilete de avion cu o zi inainte de plecarea intr-un weekend de relaxare in doi sau alegeri de destinatie pe ultima suta de metri, chiar daca presupuneau un drum lung cu masina impreuna cu Lucas cel bebe. Am vizitat destinatii insorite si pe malul marii, am vizitat o insula sau doua (2012 este anul insulelor pentru noi), dar si am facut hiking montan cu bebe in spinare pentru a ne racori la 15 grade in mijlocul lunii cuptor. Singura parte negativa a acestui maraton de weekenduri plecate din Bucuresti: bagajele, pe care trebuie sa le intocmesc saptamana de saptamana, si pe care, mai apoi, din pacate, trebuie si sa le despachetez.

Niciun weekend in Bucuresti: in iulie prin Anglia, Bucegi, Marea Neagra si Tusnad

:: primul weekend din iulie
Primul weekend din iulie a venit cu o sarbatoare pentru mine: am schimbat prefixul si am celebrat nici mai mult nici mai putin de 30 de ani. Cu aceasta ocazie am ales sa sarbatorim atipic: un weekend in Anglia, cu vizionarea cursei de Formula 1 de la Silverstone, si cu petrecerea de nopti la un hotel superb, situat in plina Anglie rurala, intr-o nesfarsire de campii verzi si paduri.

:: al doilea weekend de iulie

Bebe si-a aratat din nou insusirile de cel mai mic speolog cand ne-a acompaniat sa vizitam o pestera faimoasa, si destul de dificil de parcurs, Pestera Ialomitei.

:: al treilea weekend de iulie

Am petrecut un weekend extins alaturi de bebe la malul marii, in Eforie Nord. El s-a distrat cu valuri, apa si nisip, iar eu m-am ingrozit de aglomeratia specifica pe litoralul romanesc.

:: al patrulea weekend de iulie

Tusnad. O decizie pe ultima suta de metri (aveam in plan de fapt Maramures, dar un calcul final ne-a aratat ca este un pic cam mult de mers cu masina pana acolo alaturi de un toddler). Nu ne-a parut rau insa! Am facut hiking pana la Turnul Apor, am baut apa de la izvoarele minerale din Tusnad, am vizitat rezervatia de plante carnivore si am inotat in lacul vulcanic Sf Ana, ocazie cu care Lucas si-a adjutecat titulatura de rechin de lac.

August debuteaza cu Palma de Majorca

:: primul weekend de august

Am cumparat bilete de avion pe ultima suta de metri. Am ales unde vom merge studiind orarele de zbor ale companiilor low-cost, pentru a gasi o destinatie interesanta aflata doar la un zbor distanta: Palma de Majorca. Wizz Air zboara perfect pe insula spaniola: pleaca vineri la pranz si se intoarce luni dupa-amiaza. Ca sa ai timp perfect sa vizitezi si Capul Formentor (unde poti face baie in golfulete cu apa azurie), si Pestera Dragonului, si faimoasa Platja de Palma, si orasul-capitala Palma, si, si, si…

:: al doilea weekend de august

Un traseu dragut, de la Piatra Arsa (pana unde se poate ajunge cu masina) pana la Babele si Sfinx. 1 ora dus, o ora intors, suficiente pentru a te racori la nici mai mult nici mai putin de 15 grade.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare