Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Muzeul cinegetic Posada, un stop interesant pe DN1, inainte de Sinaia

Bucurosi ca scapa din aglomeratia din Comarnic, pe DN1 inspre munte, multi nu remarca indicatorul catre Muzeul Cinegetic Posada, in mijlocul zonei de serpentine inspre Sinaia, si e tare pacat. Va sfatuiesc cu drag data viitoare sa opriti aici, e un muzeu foarte interesant, si pentru cei mici, dar si pentru cei mari!

Ce poti vedea la Muzeul cinegetic Posada?

Muzeul are 3 etaje, si este gazduit in cladirea din spatele Castelului Posada, chiar pe DN1. O parcare generoasa te asteapta in fata sa. Primul etaj este dedicat trofeelor de vanatoare de cerbi (inclusiv trofeul actual national), ursi si mistreti, dar o sala va va purta si prin lumea insectelor si a mecanismelor de aparare a celor mai mici locuitori ai padurilor.

Etajul al doilea iti prezinta lumea padurarilor, dar si o harta a Romaniei impartita in functie de animalul salbatic cel mai des intalnit in paduri. O expozitie aparte iti prezinta arme otomane din secolele trecute.

Ia etajul al treilea este deliciul copiilor! Cateva dintre exponatele muzeului dau viata la 3 povesti populare romanesti: Scufita Rosie, Capra cu 3 iezi si Ursul Pacalit de vulpe. Apoi muzeul te plimba pe un traseu prin padure, asa cum este ea in fiecare anotimp!

Iar in decembrie 2022, cand am vizitat noi Muzeul cinegetic Posada, tot la etajul al 3 lea era amenajat, in cadrul evenimentului Stramosii lui Rudolf, un mic colt unde cei mici aveau posibilitatea sa scrie scrisori Mosului. Ba chiar Mosul insusi vizita si el muzeul, si ne-a povestit despre renii care acum 13 mii de ani traiau si in Romania, dar si despre trofeele de vanatoare ale lui Ceausescu, expuse prin muzeu. In plus, cativa cerbi, cu ocazia Sarbatorilor, se deghizasera in reni, si copiii i-au gasit pe Rudolph cel cu nasul rosu si pe Comet. Am continuat apoi inspre Sinaia, pentru a o vedea cum s-a pregatit si decorat de Craciun!

>> Citeste si ce poti face o zi prin Sinaia cu copiii, daca vremea nu te lasa sa te urci pe munte
>> Vezi trasee usoare pentru copii pe Valea Prahovei
>> Afla locuri mai nestiute de vizitat prin Prahova pe langa Ploiesti

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare