Sus
  >  Calatorii cu copii   >  5 muzee de vizitat cu copiii in Reykjavik si imprejurimi

In Islanda, tara ghetii si a focului, mergi in primul rand pentru natura extraordinara pe care o poti admira pe aceasta insula din Atlanticul de Nord, chiar de sub Cercul Polar. Dar am descoperit, a doua oara cu copiii aici (anul trecut am fost prin Westfjords), o sumedenie de muzee extrem de interesante, neobisnuite si minunate de vizitat in familie.

Whales of Iceland, inconjurati de balene uriase

Whales of Iceland este o expozitie despre balene cum alta nu e in lume! Intri intr-o hala imensa, cu lumina bleu difuza, si sunete de balene in difuzoare, si te plimbi printre zeci de balene imense, in marime naturala. La final poti chiar sta la o cafea sau un pahar de vin cu priveliste la giganticele animale ale adancurilor! Whales of Iceland este situat in apropierea Old Harbour, portul vechi al orasului Reykjavik, transformat in una din cele mai animate si turistice zone.

Muzeul maritim din Reykjavik

Tot in Old Harbour, chiar pe malul apei, gasesti alt muzeu interesant si interactiv pentru copii. Vei invata si vei putea interactiona hands on cu diferite aspecte ale vietii pe si langa mare. Poti urca pe o barca de pescuit, trece printr-un depozit de peste, merge la piata si gati un peste proaspat sau lucra in fabrica. Poti chiar lua de la receptie si o provocare pentru familii, cu indicii si locuri de descoperit prin muzeu. La final este organizat si un mic loc de joaca.

Perlan, un muzeu fascinant despre Islanda

Intrind inspre Reykjavik de la aeroport, dar si din alte locuri din oras, vei observa silueta atipica a muzeului Perlan. Aici vei invata despre tara ghetii si a focului, dar vei putea si te plimba prin cea mai mare pestera de gheata dintr-o cladire, din lume. Despre Perlan am mai povestit aici, cand l-am vizitat prima oara, doar in doi.

Viking World, imersiune in lumea vikingilor

Viking World se afla in Keflavik, adica oraselul de langa capitala ce gazduieste aeroportul international, asa ca o vizita aici o poti face usor daca mai ai cateva ore pana la zborul de plecare, sau imediat dupa aterizarea in Islanda.

O cladire de sticla gazduieste o imensa barca vikinga (copie), in care poti urca, iar apoi poti intra intr-o aventura Virtual Reality, si trece printr-un portal magic inapoi in timp, in perioada cand vikingii conduceau Islanda.

Lava Center, afla totul la acest muzeu despre natura vulcanica din Islanda

La cam o ora de capitala pe Ring Road, vizita la Lava Center incepe cu o prezentare video a cateva dintre cele mai marcante eruptii vulcanice de pe Islanda. Apoi esti invitat in expozitia interactiva si foarte informativa despre formarea Islandei si vulcanii ei. 

Copiii (si parintii lor) pot experimenta cutremurele produse inainte de eruptiile vulcanice, ca cele peste 1700 care au avut loc inainte de eruptia ce a inceput in iulie 2023. Apoi te vei plimba pe un culoar cu izvoare termale, pe langa o camera de magma si apoi produce eruptii la diferitii vulcani de pe insula.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare