Sus
  >  Calatorii cu copii   >  8 experiente de avut cu copiii in Islanda

O balaceala in ape termale, Islanda este experta in ele

Ca Islanda este experta in ape termale nu cred ca mira pe nimeni. Blue Lagoon este faimoasa in toata lumea, si desemnata ca unul din cele mai frumoase 25 de locuri naturale de pe Pamant. Dar nu doar Blue Lagoon este locul in care te poti balaci in piscine termale, ci le gasesti peste tot in Islanda, de la superba Sky Lagoon din Reykjavik, de la cele remote in highlands sau Westfjords, la cele din nord sau din sudul turistic, trebuie doar sa pornesti la vanatoare de piscine termale.

Lava Show – lava fierbinte turnata intr-o camera, in mijlocul spectatorilor

Unde sa duci copiii intr-o seara in Reykjavik? Ei bine, de ce nu intr-o camera intunecoasa, cu personaje imbracate bizar, in care se toarna, printr-o gaura in perete, lava la peste 1000 de grade Celsius. E un mod de a descrie experienta care a fost Lava Show, singurul loc din lume in care cineva se joaca, cu lava incinsa, in fata spectatorilor. Si nu e doar joaca, si doar experienta senzoriala de a vedea lava incandescenta, de a o mirosi si a ii simti caldura, ci si vei afla o sumedenie de lucruri despre lava si ce proprietati are, dar si despre natura vulcanica a Islandei. Daca aveti timp in excursia in Islanda, eu zic sa nu ratati acest spectacol. Se tine in Reykjavik sau Vik.

O vizita la unul din fantasticele muzee islandeze

Islanda are nenumarate muzee fascinante, atat mari, cat si mici, pe subiecte dintre cele mai variate. Toate ne-au placut, fara exceptie, de la cele mari din si de langa Reykjavik la cele mici si foarte specializate de pe fiordurile vestice

Cu copiii, in cautare de puffini prin Islanda

Anul trecut am cautat, la jumatate de august, in zadar pufinii prin vestul Islandei. Plecasera deja. Anul acesta insa am ajuns mai devreme, la final de iulie, si i-am gasit cand i-am cautat si cu barca in jurul Reykjavik, si pe plajele de langa Vik. Micii si haiosii papagali de mare sunt o intalnire de mare efect si pentru cei mici, si pentru cei mari!

Zbor cu elicopterul deasupra reliefului vulcanic din Islanda

Relieful fascinant si complet unic al Islandei arata spectaculos si pe picioare, dar si din aer. Poti rezerva astfel un zbor cu elicopterul, sau cu avionul de mici dimensiuni, peste diferite formatiuni naturale precum vulcanii (chiar si cei in eruptie) sau ghetari. Noi am zburat cu elicopterul in 2022 peste Meradalir, eruptia de atunci a vulcanului de langa Reykjavik, si a fost o zi memorabila pentru intreaga familie!

Drumetii cu copiii inspre vulcani, cascade, canioane sau ghetari – Islanda e facuta pentru plimbari in natura ei exceptionala

Islanda este facuta pentru drumetii. Vei gasi trasee pentru toate nivelurile de rezistenta fizica, prin relief vulcanic, pe cratere perfect rotunde, printre campuri nesfarsite de lava, pe si pe langa ghetari, prin canioane spectaculoase sau pe marginea lor, si inspre cascade absolut fenomenale.

Calatorii spre centrul Pamantului

Sunt cateva locuri in Islanda in care te poti imbarca intr-o adevarata calatorie spre centrul Pamantului, direct desprinsa din povestile lui Jules Verne. Intai, in vestul Islandei, poti intra in adancurile chiar ale vulcanului Snaefellsjökull, din celebra carte de aventuri, chiar de unde profesorul Otto Lidenbrock isi incepea aventura, in vulcanul Otto Lidenbrock, unde o scara in spirala iti amenajeaza o vizita prin tunele sale de lava si pestera in Vatnshellir.

Diferite alte tuburi de lava, amenajate mai mult sau mai putin, iti pot deasemenea oferi experienta unei vizite inspre centrul Pamantului.

Dar poate cea mai interesanta experienta este aceea de a cobori pana in camera de magma a unui vulcan. 120 de metri are inaltime craterul vulcanului adormit Þríhnjúkagígur, in care vei cobora incet, in 7 minute, cu ajutorul unui lift-platforma. Inside the Volcano se numeste, si este o aventura cu adevarat unica, de savurat in familie! Puteti citi mai multe despre acesta experienta de coborat in crater de vulcan in articolul dedicat.

Plimbare cu barca pe o laguna de gheata

Sunt multe lacuri in Islanda rupte parca dintr-o lume a ghetii, si pe unele din aceste locuri te poti plimba cu barca sau caiacul printre ghetari. Cea mai cunoscuta laguna navigabila este Jökulsárlón, pe care turistii sunt plimbati cu barci amfibii sau RIB de peste 30 de ani. Este un lac glaciar de dimensiuni mari, in sudul Islandei, situat la baza ghetarului Breiðamerkurjökull.

La nici 10 minute distanta, alta laguna iti ofera posibilitatea de a te plimba cu barca printre ghetari. Este vorba de Fjallsárlón, unde barca te va duce pana aproape de peretele de gheata al limbii de gheata Fjallsjökull, si vei avea parte de o experienta mai neturistica si poate chiar mai interesanta. Insa cu mai mult timp la dispozitie, recomand amandoua lagunele.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare