Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost o zi la Blue Lagoon in Islanda cu copiii

Am ajuns a treia oara la Blue Lagoon in ultima zi a primei incursiuni a copiilor in Islanda, si ca de fiecare data, imensa laguna plina de apa turcoaz laptoasa nu a impresionat doar pe cei mici, care o vedea in premiera, ci si pe noi cei mari (de altfel, e una din ocupatiile noastre preferate in Islanda, sa vanam piscine cu ape termale)

Cum ajungi la Blue Lagoon si informatii practice despre accesul la piscina si spa

Blue Lagoon este situata in peninsula Reykjanes, intre oraselele Grindavik si Keflavik (o baza buna pentru a vizita in jur), la 30 de minute de Aeroportul International, si la o ora de capitala Reykjavik. Vulcanul care a erupt si in 2021 si in 2022 este si el aproape de Blue Lagoon, multe tururi organizate combinind aceste doua atractii majore din sudul Islandei. Te poti caza chiar si in cadrul complexului, la Retreat Hotel sau Silica Hotel.

Cum Blue Lagoon este cap de afis la lista de atractii de neratat in Islanda, si este extrem de accesibila, este de inteles ca este mereu foarte aglomerata. Asa ca rezervarea online, din timp, a biletelor este foarte indicata. Direct la intrare ti se vor vinde bilete doar pentru primul interval orar din prima zi in care exista disponibilitate, dar mai niciodata aceasta zi nu este ziua curenta.

Noi am ales varianta de bilet premium pentru adulti, in care ai incluse mai multe tipuri de masti de fata in piscina (stiam ca va fi foarte distractiv pentru copii sa te manjesti pe fata cu diverse creme colorate, in piscina fiind), iar copiii sub 12 ani au avut intrarea gratuita, cu conditia sa imparta vestiarul cu parintii.

In laguna ai amenajat in apa un bar, de unde iti poti cumpara bauturi alcoolice sau nealcoolice (la biletul premium ai inclusa cate o bautura de adult). Plata se face la final, cand iesi, bauturile fiind „inregistrate” pe bratara-bilet.

In partea opusa este amenajata zona de „spa”, unde primesti tratamentele pentru fata. Pentru premium am avut incluse 3, de 3 culori diferite, dar si daca ai bilet standard poti cumpara mai multe tratamente direct in piscina, daca te tenteaza sa nu fii doar alb, ci si verde sau bleu, pe fata.

Copiii mici, cum este Ema, este obligatoriu sa poarte aripi gonflabile in piscina, se gasesc la intrarea in apa, deoarece sunt zone destul de adanci.

Dupa laguna, restaurant

In hol este amenajat un bar cu gustari, dar daca vrei sa mananci o masa de pranz ca la carte trebuie sa iti faci rezervare la restaurantul Lava, care este o experienta in sine, cu un perete intreg de lava si geamuri de sus pana jos cu vedere la apele turcoaz ale lagunei. Rezervarea o poti face, gratuit, cand iti achizitionezi online biletele de acces la Blue Lagoon. Noi am stat aproximativ 3 ore in apa, copiilor le-a placut la nebunie si nu se mai dadeau dusi, si apoi ne-am dus, dupa ce ne-am schimbat inapoi in haine de strada, direct la masa. Mielul islandez a fost delicios, dar au avut si meniu pentru copii cu fish and chips si paste.

La final, o mica plimbare printre ape turcoaz si lava acoperita de muschi verde, in jurul Blue Lagoon

In jurul complexului sunt amenajate cateva trasee, prezentate pe o harta la iesire. Exista trasee lungi, de cativa kilometri, dar noi l-am facut doar pe cel in jurul complexului, de 300 de metri, o carare pe langa ape turcoaz si printre munti de lava acoperita de muschi verde. Aceste trasee sunt gratuite, pot fi facute si fara bilet de intrare la Blue Lagoon.

>> Vezi ce mai poti vizita in peninsula Reykjanes, in jurul Blue Lagoon
>> Citeste si despre multe alte piscine termale din Islanda
>> Recomandare de hotel in Keflavik, la 30 de minute de Blue Lagoon: Berg Hotel

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare