Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Ce poti vizita o zi prin peninsula Reykjanes, langa Aeroportul Keflavik din Islanda

Capitala Islandei, Reykjavik, se afla in mijlocul unei peninsule, Reykjanes, pe care cel mai probabil vei si ateriza, la intrarea in tara, pe Aeroportul International Keflavik. 

Peninsula Reykjanes nu este doar poarta de intrare in Islanda, si locatia capitalei, ci este o peninsula cu intensa activitate vulcanica, al carei relief este profund marcat de aceasta particularitate geologica, inclusiv inscrisa in UNESCO ca Reykjanes GeoPark, cu locuri spectaculoase, ce merita o vizita cu siguranta. Toate atractiile turistice sunt in imediata vecinatate a aeroportului, deci pot fi cu usurinta parcurse dupa aterizare, sau cand mai ai cateva ore pana la decolare. 

Asa ca sa o luam pe rand, cu cateva sugestii de ce poti vizita si pe unde te poti plimba in peninsula Reykjanes, si in jurul capitalei Reykjavik.

Nu rata o plimbare prin capitala Islandei

Toata lumea vine in Islanda pentru spectacolul dramatic al naturii, dar nu trebuie sa ocolesti nici un scurt popas in Reykjavik. Oras la apa, are o faleza frumoasa, cladiri cu arhitectura moderna deosebita, muzee interesante si restaurante pentru toate gusturile si fantastica biserica ?!!!?? din turnul careia ai o panorama superba cu casele colorate ale orasului.

Blue Lagoon, una din cele mai cunoscute piscine din lume este pe Peninsula Reykjanes

Cand zici Islanda categoric iti apare in minte cu siguranta imaginea lagunei albastru laptos, cu ape termale. Ajungi la ea imediat de la aeroport, si e cu adevarat o experienta aparte. Atentie: trebuie rezervare din vreme, fiind un loc atat de popular!

Opriri de-a lungul coastei Peninsulei Reykjanes, foarte aproape de Aeroportul International Keflavik

Incepem in micul orasel Grindavik, unul din cele mai importante centre de prelucrare a pestelui din sudul Islandei.

In continuare, un punct care merita atentia este Brimketill, un fenomen geologic interesant, o piscina perfect rotunda creata de lava si de valurile puternice, un loc spectaculos nai ales prin puterea oceanului furios.

Cativa kilometri mai incolo, un alt loc iti atrage atentia. Gunnuhver este un izvor geotermal, unul din cele mai mari din Islanda, si are amenajat un pic traseu tematic, cu tablite cu povesti ale rezidentilor din trecut de aici, in jurul sau.

Chiar deasupra zonei geotermale vegheaza oceanul Farul Reykjanes.

Poate cel mai cunoscut loc din aceasta parte a coastei Islandei este Podul dintre Continente, un pod construit simbolic intre faliile continentale euroasiatice si nord americane, fisura Mid Atlantic ce strabate tara si o imparte in doua: partea de vest a Islandei se află pe Placa nord-americana, iar partea de est se aseaza pe Placa eurasiatica.

Hai hui pe Peninsula Reykjanes

Mergind mai departe un pic de ocean, vei intalni in aceasta perioada un adevarat spectacol natural: eruptia vulcanului Geldingadalir, ce poate fi urmarita de foarte aproape, un fenomen absolut extraordinar. Citeste mai multe despre drumetia la Geldingadalir si locul eruptiei in articolul dedicat.

In zona, continua pe soseaua de coasta, si vei ajunge la Krysuvik, un alt loc geotermal cu izvoare fierbinti. Aici este amenajat un traseu mai amplu, ba chiar poti porni intr-o drumetie circulara, peste coamele vulcanice din jur.

Foarte aproape, lacul Kleifarvatn te intampina cu ape bleu si maluri cu formatiuni ciudate de lava.

La o aruncatura de bat, un lac turcoaz-verzui, Gígvatnsvatn, de dimensiuni mici, merita si el o oprire, de o poza, peisajul vulcanic din jur este exceptional.

Inca pe lista noastra: drumetia la raul termal Reykjadalur, in care dupa o ora si jumatate de urcus lin, te poti balaci. Desi de atatea ori in Islanda, nu am reusit inca sa ajungem, dar cu siguranta data viitoare o punem prima pe itinerariu!

Recomandare de cazare in peninsula Reykjanes si aproape de Aeroportul International Keflavik

Ultimele doua nopti din aceasta ultima incursiune prin Islanda le-am petrecut la niste casute minimaliste si cu geamuri mari, decorate in stil nordic, pe malul apei in Grindavik, numite, foarte clar Harbour View.

>> Rezerva si tu cazare la casutele Harbour View
>> Cauta hoteluri disponibile in Reykjavik

Cam acestea au fost ultimele noastre plimbari prin Islanda, intr-o excursie de 7 zile ce ne-a dus din vest in nord pe Arctic Coast Way si inspre highlands, pe Diamond Ring.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare