Sus
  >  Destinatii   >  Ce poti vizita in Islanda in vest, pe Ring Road 1

Pornind din Reykjavik prin vest inspre zone fabuloase precum Arctic Coast Way, Westfjords or peninsula Snæfellsnes, vei intalni de-a lungul drumului 1, numit si Ring Road, ce inconjoara Islanda in peste 1300 de kilometri plini de peisaje frumoase, cateva locuri minunate, pe care iti sugerez sa nu le ratezi daca timpul iti permite.

Inconjoara craterul Grábrók, unul din cele mai frumoase locuri din vest pe Ring Road in Islanda

Grábrók este un vulcan ce a erupt acum 3400 de ani, si a lasat marturie un crater, acoperit cu muschi, inalt de 170 de metri, pe care a fost amenajat un traseu superb, nu foarte lung, tocmai bun de o pauza de condus si dezmortit picioare.

Opreste la cele doua cascade renumite din Islanda de vest, Hraunfossar si Barnafoss

Parcarea de unde porneste traseul (nu foarte lung) ce trece pe la Hraunfossar si Barnafoss este la un mic detur distanta de Ring Road 1. Dar deturul merita cu prisosinta, Hraunfossar este una din cele mai frumoase cascade din Islanda, cu culorile ei vii. Alaturi de ea, si complet diferita in aspect este si Barnafoss, la care te va duce un traseu cu multe puncte de belvedere. Barnafoss este chiar pe raul Hvita, un rau glaciar de culoare albastra-laptoasa, si cade furtunoasa printre stanci.

Mergi pe Cararea Trolilor si admira Cascada Trolilor la Fossatun

Fossatun este un camping si hotel situat pe marginea unei frumoase cascade, denumita Cascada Trolilor. Proprietarul locatiei este autorul unor indragite carti de copii despre troli, si a amenajat in jurul cascadei un traseu tematic, foarte haios. De pe malul raului poti admira varfurile inzapezite ale Skessuhorn

Admira natura vulcanica a Islandei!

Si in final, ca in orice roadtrip prin Islanda, nu ezita sa opresti, sa admiri si sa fotografiezi natura unica de aici.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare