Sus
  >  Destinatii   >  Stop de o zi in Torino

Am inceput sezonul de ski cu o portie buna pe partiile din Val d’Isere-Tignes. Si ca sa ajungem la ele am zburat din Bucuresti in Torino, oras italian la poalele muntilor, aproape de granita cu Franta. Nu suntem la prima vizita aici, asa ca ma apuc sa insir mai jos ce puteti vedea in minunatul Torino, plus o recomandare culinara absolut deosebita in Italia, unde orice este delicios oricum!

Incepe cu o plimbare prin centrul istoric al Torino

Centrul Torino nu are cum sa nu te impresioneze de la prima vedere. Cladiri masive, monumentale, decorate, si strazi ample si foarte elegante te intampina imediat ce ajungi in zona centrala a orasului. Poti vedea Palatul Regal, gradinile si muzeele adapostite inauntru, Piazza Castelo si Piazza San Carlo sau Mole Antonelliana, cladirea emblematica a Torino, care adaposteste Muzeul national al cinematografiei.

Al saselea cel mai vizitat obiectiv turistic din Italia este in Torino: Muzeul egiptologie

Intr-o tara dominata de ruinele si istoria Imperiului Roman este un pic ciudat ca al saselea sau obiectiv turistic este unul dedicat unei cu totul si cu totul alta cultura antica. Insa o data ce pasesti in imensul Muzeul al egiptologiei din Torino vei intelege de ce. Nu doar adaposteste un numar enorm de artefacte, ba chiar un intreg templu din Abu Simbel a fost salvat de la inundare atunci cand a fost construit barajul din zona, si adus aici unde a fost reconstruit bucata cu bucata. Atentie: este un muzeu foarte aglomerat chiar si in perioadele off-season, biletele se pot lua doar online, si sunt cu ora fixa de acces.

Sacra di San Michele, o manastire langa Torino, la aproape 1000m altitudine

Pe un varf de stanca deasupra orasului Torino se afla Sacra di San Michele, o manastire care a inspirat celebra „In numele trandafirului” a lui Umberto Eco. Intreaga vale iti este la picioare, orasul Torino pare mic si indepartat, iar manastirea este o adevarata capodopera arhitecturala, intr-un stil cum nu am mai vazut in alta parte, plina de mistere si simboluri. De altfel, inca de afara nu are cum sa nu te impresioneze, cu o fatada de 40 de metri inaltime strajuita de statuia arhanghelului Mihail inalta de nu mai putind de 5 metri.

O recomandare culinara in Torino

Stiind ca avem de mancat un pranz in Torino, si fiind de data aceasta fara copii, am luat la puricat ce altceva? Ghidul Michelin, unde gasesti nu mai putin de 43 de recomandari in oras, cu stele sau fara. Am ales dintre toate restaurantul Opera, un pic la marginea zonei centrale, care promitea preparate italiene reinterpretate, de catre un tanar bucatar sef ambitios. Si trebuie sa recunosc: a fost peste asteptari, asa ca pasez recomandarea mai departe!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare