Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  Idei pentru o vacanta memorabila de Paste cu copiii

Sunt in curs de planificare, si sper ca pandemia ma va lasa sa o si infaptuim, vacanta scolara de Paste de anul acesta. Asa ca, pentru inspiratie si nostalgie, m-am apucat sa rasfoiesc pozele, pentru a imi aminti pe unde ne-am plimbat si in ce vacante de Paste am fost in ultimii ani cu copiii.

Vacanta de Paste cu copiii in Viena

Viena e unul din cele mai iubite orase de catre noi, si de Paste este o atmosfera minunata. Se organizeaza tot soiul de targuri, poti vizita o sumedenie de locuri frumoase in afara orasului, merge la unul sau mai multe dintre muzeele faimoase ale capitalei austriece, e un loc minunat de descoperit cu copiii intr-o vacanta de Paste.

Weekend lung de Paste la Cluj

Daca esti din zona de sud a Romaniei, o plimbare inspre nordul or vestul tarii este mereu bine venita. Intr-un an, pe cand Ema era bebe, nu am vrut sa plecam din Romania de Paste, si am optat sa mergem la Cluj. Orasul insusi iti ofera suficiente distractii, dar si imprejurul Clujului poti face excursii de o zi spectaculoase.

4 tari din Asia si o vacanta de Paste de pomina!

Cu o Ema un pic mai mare, la 1 an si ceva, am profitat de zilele libere de scoala (pentru ca acela a fost primul an cu scolar in casa, iti schimba complet dinamica de calatorii), si am fugit tocmai in Asia, pentru un periplu ce ne-a purtat prin nu mai putin de 4 tari asiatice: Qatar, Singapore, Indonezia si Malaezia. Am descoperit ca e minunat sa fii de Paste intr-un loc unde nu se sarbatoreste, pentru ca nu e nimic inchis in zilele in care in mod normal la noi ar fi. Din pacate in 2021 Asia nu cred ca este o optiune.

Seychelles si o vacanta de Paste pe plaja exotica

Anul urmator, pe cand Ema era toddler, am ales sa mergem tocmai in Seychelles, pentru o portie de leneveala si balaceala. Au trecut niste ani buni de atunci, dar copiii inca tin minte piscinele si apele calde ale lagunelor din Seychelles.

Cea mai draga amintire dintr-o vacanta de Paste: un tur cu copiii prin Ecuador si insulele Galapagos

Copiii au facut cunostinta cu America de Sud in Ecuador, si au urmat doua saptamani superbe de plimbari prin tinututurile la altitudine mare ale Ecuador-ului. Iar cireasa de pe tort a fost vizita in insulele Galapagos!

Paste pandemic pe dealurile din Breaza

Lockdown-ul din primavara lui 2020 ne-a gasit in Breaza, intre dealuri. Dar chiar daca nu eram in vreun loc exotic, am profitat de oportunitatile oferite de pandemie si am luat la picior toate dealurile si toate traseele posibile cu pornire din Breaza.

Vacanta de Paste in desert: explorind Namibia

Anul acesta beneficiem de o imensa vacanta de Paste, de o luna (initial aveamdoua vacante scolare de Paste, pentru Pastele Catolic si apoi pentru cel Ortodox, dar calendarul scolar a fost modificat din cauza situatiei epidemiologice), si, pentru ca pandemia ne-a lasat, am beneficiat de ea pentru a explora o tara superba: Namibia. Am pornit din capitala inspre desert, am continuat pe coasta Atlanticului si ne-am intors la desert si orasul Windhoek. O experienta extraordinara acest roadtrip prin Namibia, cu condus mii de kilometri prin desert, cu peisaje superbe, hoteluri inedite si intalniri cu animale din plin la safari prin Etosha National Park.

Paste exotic in Republica Dominicana

In 2022 ne-am dorit ceva sigur pe final de pandemie, care sa nu se razgandeasca la conditii pe ultima suta de metri, asa ca am decis sa mergem in Republica Dominicana, care constant a stat deschisa in era covidului. Am facut un roadtrip de 2 saptamani prin frumoasa Republica Dominicana, prin diferite locuri senzationale, stind la cazari faine non-allinclusive, si cu tot felul de experiente inedite precum Monkeyland sau Scape Park.

Paste cu ape turcoaz in Filipine

O noua vacanta de Paste exotica ne astepta in Filipine. Ne-am plimbat timp de 2 saptamani intre mai multe insule exotice ale acestei tari, si a fost divin!

Tu ce planuri ai anul acesta pentru vacanta de Paste?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare